xiaomi su7 20240328085222

El fabricant xinès de telèfons intel·ligents Xiaomi es dispara un 15% a la Borsa de Hong Kong aquest dimarts després anunciar, a la setmana passada, el llançament del seu primer automòbil elèctric, el SU7. Xiaomi va comunicar dijous a la nit que el SU7 tindrà un preu aproximadament 4.000 dòlars inferior que el Model 3 de Tesla, i va afirmar que el nou automòbil tindrà un rang de conducció més llarg.

Xiaomi anima el Hang Seng, que ahir va estar tancat dilluns de Pasqua i que avui puja més d'un 2%. La companyia ha dit que ja hi ha terminis de lliurament de 5 mesos i que va rebre comandes de més de 50.000 automòbils els 27 minuts posteriors al començament de la venda dijous a Pequín.

La versió estàndard del SU7 es vendrà per 215.900 iuans (30.408 dòlars) a la Xina. Segons va reconèixer el CEO de Xiaomi, Lei Jun, dijous passat, aquest preu significa que la companyia està venent cada automòbil amb pèrdues. El Model 3 de Tesla té un preu de 245.900 iuans a la Xina. Tesla cau ara un 0,97% al mercat 'after hours' de Wall Street.

Lei va explicar a la setmana passada que la versió estàndard del SU7 supera el Model 3 en més del 90% de les seves especificacions, excepte en dos aspectes en què va dir que Xiaomi podria trigar almenys de tres a cinc anys a arribar a Tesla. També va assenyalar que el SU7 té un rang de conducció mínim de 700 quilòmetres en comparació amb els 606 quilòmetres del Model 3.

Està programat que les entregues comencin a finals d'abril, segons va explicar el CEO de Xiaomi. Lei també va afirmar que la fàbrica d'automòbils de Xiaomi, per a la qual tots els passos "clau" estan completament automatitzats, pot produir un SU7 cada 76 segons.

PREVISIONS OMBRÍVOLES DE LLIURAMENTS PER A TESLA

Bloomberg diu aquest dimarts que Tesla podria dirigir-se cap a una fita ombrívola a mesura que la disminució de la demanda de vehicles elèctrics i les taxes d'interès elevades afecten les vendes.

"Els analistes ràpidament van reduir les projeccions per a l'informe de lliuraments d'aquesta setmana a mesura que el trimestre s'acabava. Alguns a Wall Street fins i tot estan preparats per al primer declivi en les vendes de Tesla des dels primers dies de la pandèmia", assenyala.

De mitjana, els analistes enquestats per Bloomberg estimen que Tesla va entregar 449.080 vehicles durant el trimestre. Això representaria una disminució de més del 7% respecte al rècord de la companyia al quart trimestre, que tendeix a ser el millor moment de l'any per a les vendes.

Noticias relacionadas

contador