ep archivo   wayra telefonica invierte en nearby computing que cierra una ronda de financiacion de 7
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Wayra (Telefònica) ha invertit en Nearby Computing, una empresa emergent dedicada a l'orquestració i automatització d'edge computing o informàtica a la perifèria, que ha aconseguit tancar una ronda de finançament Sèrie A de 7 milions de dòlars dissenyada per "impulsar els plans d'expansió de la companyia i consolidar la seva posició al mercat”.

  • 4,31€
  • 1,60%

Segons ha explicat el corporate venture de Telefónica, Nearby Computing ha estat reconeguda com una de les millors empreses emergents a l'entorn d'edge computing. De fet, la companyia està integrada a CAMARA, un projecte de programari de codi obert (open source) sobre el qual es desenvolupa Open Gateway, iniciativa global del sector teleco, liderada per la GSMA, que té com a objectiu transformar les xarxes de telecomunicacions en plataformes programables per brindar les capacitats de xarxa a tothom. Això facilitarà l'escalabilitat de projectes estandarditzats.

"L'edge computing és un dels sectors de més potencial dins de la indústria teleco. Segons la consultora STL, el mercat actual està valorat en 93.000 milions de dòlars i s'espera que arribi als 463.000 milions de dòlars el 2030, amb un creixement anual compost (CAGR, per les sigles en anglès) del 33%”, detalla la companyia espanyola.

Dins aquest mercat, assenyala Telefónica, els orquestradors són "vitals", ja que "permeten coordinar i operar xarxes i infraestructures núvol de manera automatitzada i interoperable". "La solució de Nearby Computing facilita l'orquestració dels desplegaments entre diferents nodes 'edge', assegurant un nivell de servei al client exigent en termes de disponibilitat i latència, cosa que és crucial en un entorn cada vegada més complex", afegeixen.

Pablo Moro, director de Wayra Ventures a Telefónica, afirma que aquesta inversió "estratègica" de Wayra permet a Telefónica "aprofitar les seves capacitats a edge computing per impulsar el creixement i enfrontar els desafiaments d'un mercat en ràpida evolució".

"La inversió amb Nearby Computing reflecteix la visió de Telefónica de liderar la transformació digital a la indústria de les telecomunicacions mitjançant l'adopció de tecnologies innovadores i disruptives que generin impacte a la societat", afegeix Moro.

Per la seva banda, Josep Martí Jufresa, CEO de Nearby Computing, destaca que l'entrada de Telefónica a l'accionariat de Nearby Computing “confirma el valor i l'eficàcia de la nostra tecnologia per als nous espais de creixement estratègic en el negoci teleco, com l'edge computing".

"El lideratge en aquest camp de Telefónica és el millor estímul per a la nostra companyia per mantenir l'excel·lència del nostre producte", sentencia.

La participació de Telefónica en aquesta ronda de finançament consolida el seu compromís amb el creixement i la innovació al sector d'edge computing. La col·laboració amb Nearby Computing no només reforça la capacitat de Telefónica per oferir solucions avançades als seus clients, sinó que també posiciona la companyia a l'avantguarda de la tecnologia d'orquestració i automatització a l'edge computing.

Noticias relacionadas

contador