warren-buffett-wall-street
Reuters

Warren Buffett, a través del seu holding inversor Berkshire Hathaway, continua apostant pel Japó. L''Oráculo de Omaha' ha donat a conèixer aquest dilluns que la seva subsidiària de propietat absoluta, National Indemnity Company, ha augmentat la seva participació en cinc empreses comercials japoneses a una mitjana de més del 8,5%. Quines són aquestes companyies?

Les empreses seleccionades són Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui i Sumitomo. A més, des de la companyia, segons ha avançat CNBC, han comunicat que, amb aquest moviment, el valor agregat d'aquests interessos supera el de les accions de Berkshire a qualsevol país fora dels Estats Units.

Berkshire Hathaway també ha assenyalat que té la intenció de mantenir les seves inversions japoneses a llarg termini, alhora que el seu CEO, Warren Buffett, ha promès que l'entitat només comprarà fins al 9,9% de qualsevol de les cinc empreses.

Les empreses escollides són les més grans de les companyies comercials generals, que al Japó es coneixen com a sogo-shosha i estan centrades en inversions diversificades a llarg termini que prioritzen el valor i el flux de caixa. Tradicionalment, han estat fonamentals per a les importacions d'energia, minerals i aliments al Japó i els exportadors de productes acabats.

Berkshire Hathaway no té altres inversions al Japó, però Buffet té els ulls posats sobre el mercat nipó des de fa temps i amb les seves últimes operacions, el valor d'aquestes cinc empreses japoneses ha augmentat en una mitjana de 180%.

En aquest sentit, durant la celebració de la reunió anual de Berkshire al maig, el cèlebre inversor va justificar la seva decisió argumentant que les cinc empreses japoneses eren "ridículament" barates, ben establertes, enfocades a llarg termini i prou grans per generar bons retorns.

"Simplement vaig pensar que eren grans companyies. Eren companyies que generalment entenia el que feien. Una cosa semblant a Berkshire en què posseïen molts interessos diferents", va declarar Buffett.

Noticias relacionadas

contador