ep archivo   avio de vueling
DAVID RAMOS - Archivo

Vueling, companyia pertanyent al grup IAG, ha anunciat aquest dilluns les rutes per a l'estiu del 2023. En total, l'aerolínia suma 278 rutes a 104 destinacions a més de 30 països d'Europa, Nord d'Àfrica i el Pròxim Orient.

Per als propers mesos la companyia compta amb 241 rutes amb origen o destinació a Espanya, 154 a destinacions internacionals, i preveu els mateixos nivells d'operativa del 2019. A més, Vueling ofereix 53 rutes noves respecte a l'estiu del 2019 i 22 són noves respecte al 2022. Sense oblidar que nou d'aquestes connexions es comercialitzen per primer cop aquest estiu.

Així ho ha explicat en un comunicat, en què l'aerolínia recorda que a la temporada d'estiu opera una mitjana de 700 vols diaris a tota la seva xarxa, a prop del 60% dels quals són a l'aeroport de Barcelona, on Vueling és líder amb un 42% de la quota de mercat.

L'aerolínia ha detallat que mantindrà la capacitat del 2019 a l'estiu, de manera que el creixement anual del 9% és a causa de l'estratègia de transformació vinculada a la desestacionalització de la seva oferta i l'increment en la utilització de la flota. Un exemple en són les destinacions a les quals ara es pot viatjar en temporada d'hivern i també a l'estiu com el Caire o Aman.

Precisament, Barcelona recupera la connexió amb Tolosa, amb quatre freqüències setmanals (dimarts, dijous, dissabte i diumenge). Vueling comptarà amb 95 rutes aquest estiu des de Barcelona, 72 a destinacions internacionals com Amsterdam, Roma o Londres-Gatwick i reforça freqüències a Eivissa, Palma de Mallorca, Menorca o Sevilla, entre d'altres.

A Bilbao, on Vueling "manté el seu lideratge" atès que transporta 1 de cada 2 passatgers, ofereix 33 rutes, 16 d'elles internacionals, i concentra gran part de les noves connexions, vuit del total de les 9 noves rutes, recuperant les destinacions internacionals com Roma Fiumicino i Florència i estrena les rutes a Brussel·les, Marràqueix, Far, Hamburg, Praga, Zuric.

A les Illes Balears l'aerolínia opera per a la temporada d'estiu 42 rutes (Eivissa 13, Menorca 7 i Mallorca 22), 18 internacionals amb reforços a Roma o París-Orly, entre d'altres, mentre que a les Illes Canàries disposa aquest estiu de 42 rutes (Fuerteventura 6, Gran Canària 12, Lanzarote 9, La Palma 2, Tenerife 13), 8 internacionals com París-Charles de Gaulle o Londres-Gatwick.

A Sevilla, amb 13 rutes i tres internacionals, Vueling estrena la connexió Sevilla-Brussel·les amb quatre freqüències setmanals els dilluns, dimarts, dimecres i dissabtes.

NOVES RUTES

Aquest estiu, Vueling compta amb 9 noves rutes: a més de les ja esmentades connexions de Bilbao amb Brussel·les, Far, Praga, Hamburg, Zuric i Marràqueix, o la ruta Sevilla-Brussel·les, també destaquen les rutes des de Florència cap a Dusseldorf i Bari.

Així mateix, destaquen les freqüències a les rutes a les Illes Balears i Canàries i a les principals capitals europees com Londres, Roma, París o Amsterdam, entre d'altres. I aquest estiu l'aerolínia també reforçarà les connexions des d'Oviedo, Lanzarote, Fuerteventura, Granada, Eivissa i Menorca fins a París-Orly. Així mateix, Vueling també connecta Barcelona, Màlaga i Palma de Mallorca amb Nantes i Lió. Vueling també potencia les connexions a Londres-Gatwick des de Màlaga, Bilbao, Barcelona, Sevilla i Santiago.

A l'aeroport de París-Orly, on Vueling és el segon operador en places ofertes, aquest estiu l'aerolínia compta amb 34 rutes, i recupera la ruta a Alacant amb freqüències els set dies de la setmana. Cal recordar que Vueling ofereix connexions directes des de Paris-Orly a Praga, Copenhaguen, Hamburg, Dublin, Bolonya, Bari, Rome Fiumicino, Florence, Gènova, Milà, Malta, Agadir, Tànger, Lisboa, Porto, Lanzarote, Màlaga, Barcelona, Fuerteventura, Granada, Eivissa, Menorca, Astúries (Oviedo), Palma de Mallorca, Tenerife Sud, València, Estocolm, Birmingham, Londres-Gatwick, El Caire, Marràqueix, Split, i Reus.

Així mateix, té una oferta de 17 rutes a Londres-Gatwick durant la temporada d'estiu, i és l'aerolínia més gran fora del Regne Unit en els fluxos que connecten aquest territori amb Espanya. La companyia, que recupera aquest estiu la ruta Londres Gatwick-Alacant (amb tres freqüències setmanals els dimarts, dijous i dissabtes), és també el segon operador als fluxos entre Espanya i Londres Gatwick, on va començar a operar el 2013.

En concret, l'aerolínia compta amb connexions de Londres a diferents destinacions a tres països: Espanya, França i Itàlia amb vols des de cinc aeroports del Regne Unit (Londres-Gatwick, Birmingham, Cardiff, Edimburg i Manchester). Hi ha 17 rutes disponibles des de Londres-Gatwick i 6 des d'aeroports del Regne Unit en què opera la companyia.

Per Carolyn Prowse, directora comercial, estratègia i planificació de rutes de Vueling, "la programació d'aquest estiu manté l'essència de la companyia d'oferir preus competitius i assequibles als nostres clients a prop de 300 rutes a més de 100 destinacions atractives. Seguim apostant per el nostre posicionament a Espanya amb un lideratge destacat a Barcelona i Bilbao, a més de consolidar la nostra aposta internacional a través de Londres-Gatwick i Paris-Orly”.

contador