ep archivo - el 55 de los inversores inmobiliarios con presencia en espana tiene la intencion de
CBRE - Archivo

El principal grup immobiliari d'Alemanya, Vonovia, ha anunciat una fusió valorada en 19.000 milions d'euros amb el seu rival Deutsche Wohnen per formar un gegant al mercat immobiliari residencial. Vonovia cau un 6%, mentre Deutsche Wohnen es dispara un 15%, ja que Vonovia ha ofert una prima del 18% sobre el seu preu de mercat.

"Per tal d'abordar tant l'escassetat d'habitatges com el canvi climàtic de manera més sòlida i eficient, Vonovia i Deutsche Wohnen estan unint forces", ha assenyalat la companyia en un comunicat.

Als accionistes de Deutsche Wohnen se'ls oferirà 53,03 euros per acció: 52 en efectiu i la resta com a dividend de la companyia per a l'any fiscal 2020, segons el comunicat.

A Alemanya, on al voltant del 85% dels residents són inquilins, Deutsche Wohnen i Vonovia tenen un paper fonamental en el sector de l'habitatge.

Els dos grups han promès treballar en estreta col·laboració amb els responsables polítics sobre el delicat tema de l'oferta i els preus de l'habitatge a Alemanya.

contador