volvo trucks electric 2

Volvo Trucks ha signat una carta d'intencions per vendre 1.000 camions elèctrics amb data límit el 2030 a Holcim, proveïdor de solucions per a la construcció, fet que suposa la comanda comercial més gran fins ara per a la companyia.

Els primers 130 camions elèctrics Volvo FH i Volvo FM es lliuraran en mercats com França, Alemanya, Suïssa i el Regne Unit durant el quart trimestre del 2023 i al llarg del 2024. A més, aquesta substitució de 1.000 camions dièsel per elèctrics alimentats amb electricitat verda estalviarà aproximadament 50.000 tones de CO2 a l'any.

Martin Lundstedt, president i conseller delegat del Grup Volvo, ha assenyalat que aquesta col·laboració a llarg termini és essencial "per aconseguir reduccions significatives de CO2", i ha recalcat l'associació amb Holcim i "els resultats que estem aconseguint junts".

Per part seva, Jan Jenisch, president i conseller delegat de Holcim, ha volgut destacar l'acord amb Volvo per "descarbonitzar la logística de les nostres operacions a Europa mitjançant flotes elèctriques", i ha recordat l'objectiu de la companyia d'"assolir un 30% de camions pesants amb zero emissions per al 2030". Finalment, Jenisch ha assenyalat que "la transició a zero emissions netes exigeix una estreta col·laboració a totes les cadenes de valor".

Les dues companyies formen part de la iniciativa Science-based targets, que busca assolir accions contra el canvi climàtic al sector privat, i són membres fundadors de la First Movers Coalition (FMC).

Noticias relacionadas

contador