ep archivo   produccion de volkswagen navarra
VOLKSWAGEN - Archivo

Les accions de Volkswagen, que ara tot just cauen 0,5%, s'han arribat a deixar aquest dimecres un 2% després que la companyia hagi donat a conèixer el possible tancament d'una planta a Brussel·les i hagi llançat una advertència de beneficis.

  • 97,25€
  • -1,52%

Llastrat per la baixa demanda de vehicles elèctrics d'Audi, el fabricant d'automòbils més gran d'Europa va anunciar aquest dimarts a la nit una advertència de guanys a causa dels càrrecs relacionats amb el possible tancament de la planta a Brussel·les, que calcula un impacte total de fins a 2.600 milions d'euros a l'any fiscal 2024.

A més, aquesta advertència de beneficis portarà a reduir la seva guia de marge EBIT a entre 6,5% i 7%, enfront del 7% i 7,5% anterior. La previsió per a la resta de magnituds clau es manté sense canvis.

"Les despeses previstes per aquests assumptes i altres despeses no planificades al Grup Volkswagen han donat lloc a un ajust de la previsió per al 2024", assenyala Volkswagen en un comunicat. "Les despeses esperades com a resultat d'usos alternatius o el tancament d'una planta, que s'espera que es meriten al tercer trimestre, juntament amb altres despeses no planificades al Grup Volkswagen, tindran un impacte significatiu en el resultat operatiu l'exercici 2024", afegeix.

"En vista dels efectes de benefici addicionals de fins a 1.700 milions d'euros més enllà dels acords de rescissió a Volkswagen AG, no espera poder compensar-los a l'exercici en curs i, per tant, està ajustant la previsió anual per al 2024 per al grup i l'àrea de negoci de Turismes i ara espera una rendibilitat operativa sobre les vendes al rang del 6,5% i el 7%", explica.

Per als analistes de Banc Sabadell, es tracta d'una notícia "negativa que més enllà de l'amalgama d'efectes negatius puntuals (que entenem que la companyia ha decidit concentrar aquest trimestre) posa de manifest la baixa demanda de BEV a la part alta dels catàlegs, una cosa que es veu a la major part del sector”.

A més, Volkswagen ha publicat dades de vendes. Al segon trimestre, ha matriculat 2,24 milions de vehicles, un 3,8% menys que al mateix període de l'any anterior, mentre que, des del començament de l'any, ha matriculat 4,35 milions de vehicles, un 0,6% menys.

contador