trump firma aranceles
Twitter (@realDonaldTrump)

Les companyies que cotitzen al mercat espanyol que més impactades es veuen pels aranzels dels Estats Units a la Xina estan reaccionant de forma volàtil i amb destacades caigudes aquest dimecres després de conèixer que Donald Trump ha complert les seves amenaces en anunciar nous aranzels, per valor de 200.000 milions de dòlars, sobre productes xinesos.

  • 23,38€
  • 0,73%
  • 25,40€
  • 1,20%

ArcelorMittal i Acerinox han estat dos dels títols que més han caigut del selectiu espanyol, amb retallades del 3,8% i 3%, respectivament. Per la seva banda, CIE Automotive s'ha deixat un 3,6% mentre que, al Mercat Continu, Tubos Reunidos s'ha desplomat un 11,5%.

Arcelor Mittal (-3,8%) és una de les cotitzades a la borsa espanyola més exposada als aranzels, ja que un 20,9% dels seus ingressos prové dels Estats Units que representa, a més, el seu principal mercat. Els experts expliquen que les seves opcions davant l'actual escenari de guerra comercial passen per portar la seva producció als Estats Units per esquivar els aranzels o canviar de mercat, amb el problema que no sigui l'única que opti per aquesta solució i acabin saturant un altre mercat, cosa que finalment impactaria en els preus.

Pel que fa a Acerinox (-3%), els seus responsables no es cansen de repetir que els aranzels no els afecten negativament, sinó tot el contrari. Així i tot, Acerinox està comportant-se de forma molt volàtil davant totes les notícies relacionades amb aquest assumpte. La companyia genera el 60% del seu EBITDA als Estats Units, on disposa d'una fàbrica a Kentucky, la North American Stainless.

Pel que fa a CIE Automotive (-3,6%), el fabricant de components d'automòbils està pendent de la decisió que pugui prendre Trump sobre les importacions d'automòbils. Els Estats Units és el segon major mercat de CIE, d'on prové un 14,4% dels seus ingressos.

Finalment, els Estats Units representa més del 40% de les vendes de Tubos Reunidos (-11,5%) i bona part d'aquestes són importacions. Això sí, la companyia també té representació local a través d'RDT.

Noticias relacionadas

contador