ep archivo   sede de grifols en barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Gran volatilitat en Grifols durant la jornada borsària d'aquest dilluns. El valor ha arribat a pujar més del 10% als primers minuts de cotització, fins als 9,26 euros, tot i que ha tancat amb alces del 2,22%.

  • 10,06€
  • -2,00%

Això després que s'hagi publicat que el nou conseller delegat, Nacho Abia, que prendrà possessió del càrrec a partir de l'1 d'abril, ha comprat 92.807 accions de la farmacèutica per uns 688.000 dòlars, en una operació fora de mercat realitzada als Estats Units Units, on cotitzen ADRs (American Depositary Receipt) de Grifols.

POSICIONS CURTES

Sobre el posicionament dels inversors baixistes al capital, Marshall Wace va elevar el 7 de març passat la seva posició curta sobre Grifols fins al 0,61% des del 0,51%.

Per part seva, Millennium International Management en va reduir la seva posició curta fins al 0,52% des del 0,62% anterior el 8 de març.

A més, Qube Research & Technologies va reduir el seu posicionament a la baixa fins a l'1,47% des de l'1,57% el 7 de març.

Per acabar, AKO Capital va retallar la seva posició curta fins al 0,43% des del 0,59% el 6 de març.

CONCLUSIONS DE LA CNMV

Els inversors es mantenen en espera que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) emeti les conclusions sobre les pràctiques comptables de Grifols.

El president de l'organisme, Rodrigo Buenaventura, va afirmar fa uns dies que l'anàlisi "està molt avançada" i que les conclusions es publicaran "com més aviat millor", ja que és la prioritat "número u" del supervisor.

Les accions de Grifols es van disparar a prop del 20% aquest divendres, després que l'auditora de la companyia, KPMG, emetés un informe sense reserves sobre els resultats del 2023.

Noticias relacionadas

contador