• En la jornada d'aquest dilluns, els seus títols van tancar amb pujada propera al 12%
  • El reduït capital flotant i les posicions baixistes formen un còctel explosiu
avion interjet mexico

Volatilitat en les accions d'OHL. Els seus títols cauen lleugerament en borsa després de pujar un 4% en els primers minuts de cotització i disparar-se prop del 12% en la primera jornada de 2017.

  • 0,27€
  • 0,22%

El divendres passat, Santander Asset Management va declarar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que havia superat el 3% de la seva capital. I aquest dilluns, Invesco va confirmar que havia superat el 5%.

La participació declarada per Santander AM, al costat de la de Invesco i la resta d'accionistes, fan que gairebé el 93% de les accions estigui en poder de grans inversors. A això cal afegir el 3,2% que OHL controla a través de la autocartera, la qual cosa eleva aquest percentatge fins al 96%.

Segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Immobiliària Espacio, propietat de l'empresari Juan Miguel Villar Mir, controla el 54,47% del capital. El segon major accionista és Tyrus Capital, amb una participació del 8,37%.

El fet que gairebé el 100% del capital estigui en mans de grans inversors, al costat de les posicions a la baixa dels fons, converteixen la cotització de OHL en un còctel explosiu

Hengistbury Investment Partners controla el 5,14% del capital, mentre Hengitbury Master Fund té declarada una participació del 4,03%. A més, Deutsche Bank controla el 4,24%, Invesco el 5,042%, Société Générale el 4,28%, Goldman Sachs el 4,18% i Santander AM l'esmentat 3%.

El percentatge del 96% en mans d'accionistes de control pot ser fins i tot menor, ja que OHL no actualitza el seu autocartera des del passat 29 de novembre, i en aquestes últimes setmanes ha seguit comprant accions. Entre finals d'agost i finals de novembre, va recomprar l'1% del seu capital, més de 3 milions de títols.

El passat 21 de desembre, va comprar 103.825 accions a un preu mitjà de 3,2987 euros. El 22 de desembre, va adquirir 160.997 accions a 3,2845 euros; i el 23 de desembre va comprar 96.500 títols a 3,2258 euros.

UN CÒCTEL EXPLOSIU

A més, els inversors a la baixa, segons dades de la CNMV, controlen el 6,5% del capital, segons la informació actualitzada amb data 23 de desembre. Encara que aquest percentatge pot ser major, ja que el fons WorldQuant ha elevat la seva participació a la baixa fins al 0,71% des de l'anterior 0,61%, amb data 29 de desembre.

El fet que gairebé el 100% del capital estigui en mans de grans inversors, al costat de les posicions a la baixa dels fons, converteixen la cotització de OHL en un còctel explosiu. En ser tan limitat el capital flotant (free float), el nombre d'accions disponibles per ser negociades al mercat, els seus títols són molt volàtils i registren moviments molt bruscs al mercat.

En aquest sentit, les accions de OHL són molt poc líquides, ja que a menor capital flotant, més complicat és per als inversors comprar i vendre accions d'una empresa determinada. A més, això explica els violents moviments, tant alcistes com a a la baixa, que ha registrat OHL en els últims mesos. Per exemple, es va desplomar el passat estiu per després rebotar amb molta força, un moviment molt similar al registrat en l'enfonsament de novembre i en la impressionant recuperació de final d'any.

Noticias relacionadas

contador