new york community bank
Tdorante10/Wikimedia

L'agència de qualificació creditícia Moody's ha rebaixat la nota de solvència com a emissor a llarg termini de New York Community Bancorp des de 'Baa3' a 'Ba2', classificant-ho com a 'bo escombraries'. Aquesta acció ha provocat volatilitat en la cotització del banc regional, que ara puja més d'un 1% al 'premarket' de Wall Street, tot i que ha arribat a desplomar-se un 9%, després d'enfonsar-se un 22% a la sessió de dimarts.

Els títols de l'entitat han caigut al voltant d'un 60% des que la setmana passada donés a conèixer els resultats, en què va informar d'una pèrdua trimestral sorpresa i va revelar problemes amb els préstecs immobiliaris comercials. Així mateix, va anunciar una retallada del dividend per acumular capital i complir els requisits regulatoris.

Moody's ha explicat que New York Community Bancorp (NYCB) enfronta "desafiaments financers, de gestió de riscos i de governança" i que podria rebaixar encara més la qualificació de la companyia si les condicions es deterioren.

"Els principals préstecs històrics de béns arrels comercials de NYCB, la pèrdua significativa i imprevista a la seva oficina de Nova York i la seva propietat multifamiliar podrien crear una possible sensibilitat a la confiança", ha afegit l'agència.

Moody's ha advertit que el finançament i la liquiditat de New York Community Bancorp es consideren una "debilitat relativa" en comparació amb els seus parells, i ha assenyalat que depèn d'un finançament majorista sensible al mercat que es pot esgotar en temps de tensió.

A més, l'agència ha afegit que un terç dels dipòsits del banc no estan assegurats. "El banc podria enfrontar importants pressions de finançament i liquiditat si hi ha una pèrdua de confiança dels dipositants", ha dit.

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, no es va voler referir específicament als problemes de New York Community Bancorp durant la seva intervenció aquest dimarts davant del Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants.

Tot i això, Yellen sí que ha remarcat que estan "vigilant acuradament l'actual tensió bancària" i que els reguladors estan treballant amb els bancs per ajudar-los a gestionar els riscos que enfronten a causa dels préstecs immobiliaris incobrables.

"Estic preocupada. Crec que és manejable, encara que hi pot haver algunes institucions que estiguin força estressades per aquest problema", ha conclòs Yellen.

contador