dl vodafone group plc ftse 100 telecommunications service providers telecommunications services logo
Sharecast graphic / Josh White

Vodafone està rebent ofertes per part d'inversors privats per vendre la seva unitat de negoci a Espanya, segons informa Bloomberg, que cita persones familiaritzades a l'assumpte.

  • 0,74£
  • 0,22%

La filial espanyola està valorada en 3.660 milions d'euros i, encara que no es troba a la venda, Vodafone està obert per escoltar possibles ofertes d'adquisició a partir d'aquesta quantitat monetària.

L'operador britànic ja hauria estat contactat per fons d'inversió i altres possibles compradors, que han mostrat el seu interès a aconseguir la divisió d'Espanya, encara que de moment la decisió està en curs.

Vodafone s'enfronta a una forta competència al país ibèric, amb altres companyies com Telefónica, Orange o MásMóvil liderant el sector de les telecomunicacions. De fet entre el 2018 i el 2022, els ingressos generats a Espanya van caure un 16%, fins a situar-se en 4.200 milions d'euros.

Per intentar reflotar el seu negoci al mercat espanyol, Vodafone ha elegit Mário Vaz, per dirigir les seves operacions al país a partir de l'1 d'abril, quan va acabar el mandat de Colman Deegan. Vaz dirigia la filial portuguesa, la qual va veure créixer els ingressos un 7% a l'exercici 2022.

Davant d'aquest complicat escenari, l'única opció de viabilitat empresarial passa per una venda o una fusió, cosa que ja es va intentar l'any passat amb MásMóvil, una operació que finalment no va arribar a bon port en tancar aquesta última un acord amb Orange.

A nivell global, la companyia també es troba en una posició feble després de la sortida del seu conseller delegat, Nick Read, i els darrers anys ha tingut dificultats per generar un creixement notable de les vendes i els beneficis.

Així mateix, el mes de gener passat, Financial Times avançava que Vodafone planeja dur a terme la que seria la seva major ronda d'acomiadaments en cinc anys, amb l'objectiu d'estalviar costos. En concret, la 'teleco' valora retallar centenars de llocs de treball, la majoria a la seu de Londres, per simplificar la seva estructura i estalviar així uns 1.000 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador