- 0,01£
- 1,73%
La sessió inaugural del Mobile World Congress (MWC) de 2019, que s'enlaira aquest 25 de febrer a Barcelona, ha tingut com un dels seus protagonistes el conseller delegat de Vodafone, Nick Read, que ha examinat alguns dels reptes dels operadors de telefonia a Europa. Ha assenyalat, com a objectiu del sector, "recuperar la confiança de l'usuari" a través de ser "més transparents" i "crear plans de dades i serveis més senzills". També ha dit que el grup no es planteja vendre la seva filial a Espanya i ha culpat Orange dels problemes que travessa el sector pels seus acords amb MásMóvil.
Notícia relacionada
Álvarez-Pallete reclama a les autoritats "reduir la regulació" per als operadors"Mai hem planejat vendre el nostre negoci a Espanya", ha remarcat Read en una trobada amb la premsa en el marc del MWC, durant la qual ha assegurat que el país és un dels grans mercats de referència del grup. També ha dit que la situació d'Espanya és "molt específica" i va sorgir arran de l'acord aconseguit per MásMóvil amb Orange per accedir a la seva xarxa, que va enfortir la primera i que va crear un quart operador convergent amb capacitat de competir amb els principals operadors tradicionals.
En concret, ha explicat que Vodafone va veure que el mercat havia de ser diferent i va fer-ne una avaluació que es va saldar amb diverses decisions, com les d'abandonar el futbol, apostar per una estratègia multimarca i transformar l'organització per fer-la més simple i digital.
Per la seva banda, el conseller delegat i president d'Orange, Stephane Richard, ha reconegut que la indústria ha gaudit de mala reputació durant el passat, ja que la societat ha considerat que aquestes empreses han estat "més preocupades pels accionistes i pels beneficis que per l'usuari final". Però també s'ha mostrat optimista per la manera en què això està canviat i millorarà durant els propers anys.
Igual que el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, Read ha apel·lat als reguladors a Europa, que "han d'ajudar" perquè les empreses abandonin els seus antics rols i siguin capaços de "donar al client exactament el que necessita". "Tenim una regulació massa extensiva, que crea molta competició i un espai molt fragmentat", ha lamentat el directiu de Vodafone.
Però no només ha culpat els governs i les institucions europees, Read ha fet autocrítica d'un sector que s'ha encallat al "proteccionisme", en què "la manca de col·laboració com a indústria" és, al seu parer, un altre dels seus grans mals. Davant d'aquests vicis, ha contraposat un model que ha de tendir cap a una major "col·laboració de la indústria", en què "hem de compartir coneixement per millorar la cobertura, l'impacte mediambiental i millorar el retorn de les accions".
En aquesta línia, el conseller delegat d'un dels 10 majors operadors de telefonia mundials ha asseverat que "el 5G és una oportunitat per reflectir el canvi que arriba", en una indústria en què Vodafone pretén destacar a través de col·laborar amb altres companyies. I la meta és desplegar una oferta "més senzilla, per millorar l'experiència de l'usuari".