elliott-denonce-les-demandes-de-vivendi-au-sein-de-telecom-italia

Vivendi, principal accionista de Telecom Italia (TIM), ha anunciado este lunes que impugnará la decisión del consejo de administración de la 'teleco' de vender su negocio de red de telefonía fija (NetCo) a KKR por 22.000 millones de euros. Lo hará, ha dicho, porque cree que "los derechos de los accionistas han sido pisoteados".

En un comunicat, el grup francès "lamenta profundament que la junta directiva de TIM hagi acceptat l'oferta de KKR de comprar la xarxa fixa sense informar-ne primer i sol·licitar un vot dels seus accionistes, contravenint així les normes de governança aplicables".

I és que el consell d'administració de la companyia telefònica ha aprovat l'operació sense condicionar-la al vot dels accionistes, perquè considera que la decisió era "competència exclusiva" de l'òrgan, segons ha detallat TIM en un comunicat.

Vivendi explica que les seves "sol·licituds raonades", que ha remès "a través de múltiples comunicacions" tant al consell d'administració de TIM, com als revisors fiscals i al regulador del mercat (Consob), i "destinades a protegir tots els accionistes" i prevenir una situació tan perjudicial, han estat completament ignorades”.

Creu que la decisió adoptada aquest diumenge pel consell d'administració "ha privat a cada accionista del dret d'expressar la seva opinió a l'assemblea d'accionistes, així com del corresponent dret de retirament per als accionistes dissidents", i afirma que hi ha cinc dictàmens que confirmen que la venda de tota la xarxa d'infraestructura de Telecom Italia "implicava un canvi clar a l'objecte social de TIM que hauria requerit una modificació prèvia dels estatuts de l'empresa, decisió que és competència exclusiva de la junta extraordinària d'accionistes".

"La decisió presa pel consell d'administració de TIM també pateix la manca d'aplicació de les disposicions sobre transaccions importants amb parts relacionades, tenint en compte la participació amb poder de decisió del Ministeri d'Economia i Finances, que controla la part relacionada de TIM, Casa Dipositi i Prestiti", remarca Vivendi.

El grup francès recorda, a més, que, per desestimar la petició que s'apliqués el procediment RPT, el president de TIM "va afirmar per escrit que l'oferta es refereix únicament al fons KKR, que suposadament tindrà el control exclusiu de la xarxa de transmissió italiana" .

"Vivendi considera que, com a conseqüència d'aquesta infracció dels estatuts i del reglament RPT, la resolució adoptada pel consell d'administració és il·legal i comporta la responsabilitat dels directors de TIM que van votar a favor de la transacció", exposa a la nota .

En conseqüència, i "havent estat desatesos tots els recursos de raonabilitat", ha decidit utilitzar "tots els mitjans legals al seu abast per impugnar aquesta decisió i protegir-ne els drets i els de tots els accionistes".

Noticias relacionadas

contador