ep viscofan y engie
LARRI

Viscofan, companyia especialitzada en embolcalls per a la indústria alimentària, i Engie, dedicada a energia i serveis baixos en carboni, han signat un acord per a la instal·lació d'una "innovadora" caldera de biomassa a les instal·lacions de Viscofan a Cáseda, Navarra, per generar energia tèrmica.

  • 62,30€
  • 0,00%

Aquest projecte s'emmarca al Pla d'Actuació de sostenibilitat en què Viscofan ha estat treballant des del 2018. Segons ha indicat la companyia en un comunicat conjunt, l'objectiu és trobar solucions pioneres que, des de l'òptica de la circularitat, optimitzin l'aprofitament tèrmic dels productes i rebutjos del procés productiu".

Es tracta de la primera caldera que s'instal·la al món que combina biomassa forestal amb embolcall cel·lulòssic com a combustibles. L'embolcall cel·lulòsic és un tipus d'embolcall fet de cel·lulosa utilitzat en la producció de productes carnis.

Amb una capacitat instal·lada de 7,5 tones de vapor per hora, equivalent a 5 MWt, la nova caldera entrarà en funcionament el desembre de 2025. Es construirà sota la Modalitat BOOT (Build, Own, Operate and Transfer per les sigles en anglès) per un període de 15 anys. Per tant, Engie estarà a càrrec de la gestió, operació i manteniment d'aquesta instal·lació ubicada a la planta de Viscofan fins al 2040.

contador