- -0,04€
- -1,26%
Si per alguna cosa s'està caracteritzant aquesta temporada de resultats és per l'impacte, molt fort, dels comptes en les cotitzacions de les empreses, especialment de les mitjanes. Si aquest dimarts vam veure com Siemens Gamesa s'enfonsava un 18%, avui són Viscofan i Ence què es desplomen després que publiquessin ahir les xifres després del tancament. L'empresa d'embolcalls càrnies es deixa un 9%, mentre que Ence perd un 8%.
- 60,90€
- -0,16%
Viscofan va guanyar un 30,5% menys durant el primer semestre, fins als 45.700.000 d'euros. La companyia ha tornat a revisar a la baixa la seva guia per al conjunt de l'any, especialment en EBITDA i en benefici net recurrent. Els volums a Europa i Àsia, especialment Sud-est Asiàtic i Europa, continuen sent febles i contrasten amb la fortalesa de Llatinoamèrica.
"La grip porcina africana a la Xina, juntament amb una major activitat comercial dels competidors, expliquen la major debilitat del mercat i segueix sent el principal focus d'incertesa per als propers trimestres", expliquen els experts de Renta 4.
Pel que fa a Ence, els resultats publicats aquest dimarts al tancament confirmen que les coses no milloraran a curt per a una empresa que està patint molt aquest any. Tota la crisi per la seva planta de Pontevedra l'ha penalitzat moltíssim en borsa i aquests comptes presenten un futur incert.
Ence va guanyar un 50% menys fins al juny i ha dit que la manca de grans projectes per incrementar la capacitat de producció fins a la segona meitat de 2021 "abona" la seva expectativa d'un "mercat ajustat" durant els propers anys.
Els experts expliquen que aquestes xifres han estat "febles", amb una "important caiguda de marges" que porta a la reducció del benefici net.
Des de Renta 4 adverteixen que aquests resultats, tot i que podrien mitigar parcialment durant la segona meitat de l'any, han de portar Ence a revisar a la baixa la seva guia d'EBITDA (300 milions d'euros) i de benefici net (130 milions d'euros) tant en el negoci renovable (65 milions i 15 milions) com en cel·lulosa (235 milions i 115 milions).