vol-d-essai-reussi-pour-l-avion-spatial-de-virgin-galactic

Virgin Galactic s'enfonsa aquest dilluns a prop d'un 15% a Wall Street després que el seu fundador, Sir Richard Branson, hagi descartat invertir més diners a la seva companyia de viatges espacials.

Així ho ha manifestat en una entrevista a Financial Times, en què ha assegurat que el seu imperi empresarial "ja no té les butxaques més profundes".

"No tenim les butxaques més profundes després de la covid, i Virgin Galactic té 1.000 milions de dòlars, o gairebé. Crec que hauria de tenir fons suficients per fer la seva feina per si mateix", ha afirmat el multimollinari britànic.

La companyia, fundada per Branson el 2004, va anunciar el mes passat retallades de llocs de treball i la suspensió de vols comercials durant 18 mesos a partir del proper any, en un intent per preservar efectiu per al desenvolupament d'un avió, anomenat Delta, més gran i que podria transportar passatgers a la perifèria de l'espai.

El grup estima que té prou fons per portar-lo fins al 2026, quan Delta està programat per entrar en servei, però alguns analistes esperen que Galactic sol·liciti més diners als inversors al voltant del 2025.

Branson ha deixat clar que "encara estimava" el projecte Virgin Galactic i que "realment havia demostrat la seva vàlua i la tecnologia" dels vols espacials comercials.

Virgin Group continua sent el segon accionista més gran de Galactic, tot i vendre més de 1.000 milions de dòlars en accions el 2020 i el 2021, reduir-hi la seva participació al 7,7% i utilitzar els fons per protegir altres parts del seu creixent negoci de viatges i lleure durant la pandèmia.

Els analistes creuen que Galactic ha après la lliçó d'Orbit, que va col·lapsar fa vuit mesos després d'un llançament fallit des del Regne Unit, i que la companyia no està disposada a gastar tots els diners en vols deficitaris.

contador