Grup Villar Mir (GVM) s'ha desprès de la seva participació en OHLA després de més de tres dècades. El grup presidit per Juan Villar Mir ha venut el 7,096% de la companyia fundada pel seu pare, Juan Miguel Villar Mir, el 1987. Segons consta als registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Grupo Villar Mir ostenta un testimonial 0,001% del accionariat a través d'Immobiliaria Espacio.
- 0,29€
- 0,21%
La desinversió de GVM es produeix pels deutes que tenallen la companyia i que el van empènyer a anar perdent el control d'OHLA i a reduir el seu imperi empresarial. Després de la sortida de GVM, Tyrus Capital, principal creditor del Grup, se situa com a segon màxim accionista d'OHLA en aconseguir la participació de Villar Mir. El fons radicat a Mònaco ostenta el 7,096% de les accions de la constructora, mentre que els mexicans Luis i Mauricio Amodio controlen una quarta part (25,96%) de l'accionariat.
Tyrus va entrar el 2015 per primera vegada a l'antiga OHL amb motiu de l'ampliació de capital que va fer la companyia per 1.000 milions d'euros. Aquesta decisió es va produir després que GVM anunciés la venda al fons de drets de subscripció preferent per a l'adquisició de prop de 25 milions de les noves accions que s'emetrien. Després d'aquesta operació, el fons va passar a tenir-hi aleshores una participació del 8,37%, les quals van ser comprades dos anys més tard per Villar Mir, que en conservava el 50%.
El 2018, Grupo Villar Mir va tancar el procés de refinançament del seu deute amb un consorci liderat per Tyrus. Tres anys més tard, el 2021, després de culminar el pla de recapitalització i emprendre una injecció de capital, els germans Amodio es van convertir en els principals accionistes de la companyia, la qual van rebatejar com a OHLA. Així mateix, GVM va veure reduïda la seva participació fins al 7,09%, mentre que Tyrus hi va aflorar una participació del 2,35%.
En una entrevista concedida a l'agència EFE el 2021, el president d'OHLA, Luis Amodio, va indicar que la relació amb el Grup Villar Mir era cordial i que no s'havia explorat la possible compra de la participació de Villar Mir a l'empresa.
Juan Miguel Villar Mir va crear OHL el 1999 després de fusionar Obrascón, Huarte i Laín, tres companyies que va adquirir a molt baix preu i que li van servir per formar una de les constructores més grans d'Europa. Amb el pas del temps, la crisi reputacional d'OHL a Mèxic, que es remunta al 2015, i els deutes paral·lels de GVM van obligar la companyia a desprendre's d'actius com Abertis o Colonial.
La capitalització total de mercat d'OHLA supera els 360 milions d'euros i els seus títols han avançat un 36% des del començament d'any.