• A l'IBEX-35, Gamesa lidera els guanys impulsada per la seva competidora
  • L'eòlica espanyola puja un 25% al 2016 davant de la caiguda del 18% de l'índex
Gamesa-siemens

El fabricant danès d'aerogeneradors Vestas, líder eòlic mundial, ha millorat les seves perspectives de negoci per a aquest any. L'anunci ha provocat un ral·li al títol, que es dispara a la Borsa de Copenhaguen més d'un 9%. Una pujada que ha impulsat al seu competidor espanyol Gamesa, que lidera els guanys de l'IBEX-35.

  • 11.659,20
  • 0,35%
  • 18,05€
  • 0,00%
  • 138,45 DKK
  • -0,93%

La firma danesa ha publicat aquest dijous els resultats del segon trimestre, amb un benefici de 313 milions d'euros el primer semestre, xifra que suposa un increment del 79%. Entre abril i juny, el creixement és més gran, en obtenir guanys de 278 milions d'euros, més del doble que els 125 milions generats durant el mateix període de l'any anterior. El consens d'analistes de FactSet, segons MarketWatch, havia anticipat una xifra de 138 milions.

La companyia, a més, ha actualitzat les seves previsions per al conjunt de l'any. Vestas espera generar ingressos per valor d'almenys 9.500 milions d'euros, xifra que suposa incrementar aquesta previsió en 500 milions. També ha anunciat un programa de recompra d'accions de fins a 2.980 milions de corones daneses, equivalents a uns 400 milions d'euros.

Gamesa es dispara a la borsa un 25% a l'acumulat de l'any, davant de la caiguda del 18% el mateix període de l'IBEX

Les accions de Gamesa s'han vist afavorides per aquest moviment a l'alça de Vestas. La multinacional espanyola, un dels seus principals competidors, es dispara un 3% i encapçala aquest dijous les pujades de l'IBEX-35. La firma fabricadora d'aerogeneradors també destaca en aquest sentit en l'acumulat de l'any. En el que portem de 2016, Gamesa es dispara un 25%, en comparació amb la caiguda del 18% de l'índex.

L'impuls de Gamesa en borsa es deu en gran part al seu procés de fusió amb Siemens.
No en va, el passat 29 de gener les accions es van disparar un 18,82%. Un ral·li intradia que es va produir en confirmar les negociacions amb el gegant alemany. Gairebé cinc mesos després va tornar a enviar un document similar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En aquest cas, per revelar que ambdues companyies havien signat l'acord de fusió per crear un gegant eòlic que superaria a Vestas en volum de negoci.

RAL·LI DE GAMESA

Els resultats dels sis primers mesos de l'any també han estat un punt de suport per a la cotització. L'eòlica espanyola va guanyar 138 milions, un 41,7% més que l'any anterior. Des de llavors el títol es revaloritza un 10%, i està en màxims de 2008. Tècnicament, hi ha espai per a més pujades. "En les últimes setmanes ha estat capaç de deixar enrere la important zona de resistència que presentava en els 18-18,50 euros", assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

Correccions a part, prossegueix l'expert, "el títol ja no presenta resistència importants fins al buit a la baixa setmanal dels 20,62 euros (octubre de 2008) i per damunt els màxims històrics que al seu moment va dibuixar en els 33 euros".

contador