ep varta completa la aquisicion de varta consumer batteries a energizer holdings por 180 millones
VARTA - Archivo

El fabricant alemany de bateries Varta s'ha enfonsat (-30%) a la borsa alemanya. La companyia ha anunciat aquest divendres que reavalua el programa de reestructuració acordat amb bancs i l'accionista majoritari a principis de juliol de l'any passat i que s'ha d'aplicar abans de finals del 2026.

"S'ha posat de manifest que les hipòtesis formulades al dictamen pericial IDW S6 existent i les mesures de reestructuració acordades i l'estratègia empresarial recomanada ja no son adequades per a la situació econòmica actual del grup Varta per tal de tornar a un camí de creixement rendible al final del període de reestructuració", ha explicat la companyia en un comunicat.

Segons l'empresa teutona, entre les raons que els han portat a reavaluar l'acord s'inclou "un deteriorament més gran de l'entorn econòmic" per a les diverses àrees de negoci del grup; uns "volàtils" volums de compra previstos pels clients, especialment a l'àrea de les piles d'ió de liti de petit format; un "inesperat" i "significatiu" descens de la demanda de solucions d'emmagatzematge d'energia per part dels consumidors finals; i, a causa dels elevats nivells d'existències al sector minorista, una "agressiva" política de preus per part dels competidors i continus problemes a la cadena de subministrament.

De la mateixa manera, la companyia esmenta el ciberatac sofert el 13 de febrer passat, que va provocar una paralització de la producció de diverses setmanes i un deteriorament més gran de la situació financera, com una altra de les principals raons que els han portat a replantejar l'acord inicial. "Les conseqüències operatives i financeres d'aquest ciberatac encara no es poden avaluar íntegrament. Entre altres coses, ha provocat un ajornament de la publicació dels estats financers consolidats del 2023 de la societat", afirmen.

"A la llum d'aquests esdeveniments, AuxilPartner, com a nou expert en reestructuració, està analitzant i actualitzant el dictamen pericial existent d'IDW S6 com a base per ajustar les mesures de reestructuració, que ja fa uns quants mesos que dona suport al Consell d'Administració en relació amb la reestructuració operativa en curs", han afegit des de Varta.

Segons la companyia, les parts finançadores "estan recolzant aquest procés", entre altres coses, mitjançant "un acord de statu quo, actualment en procés de signatura, que donarà a Varta la flexibilitat necessària en el marc de l'acord de reestructuració i finançament vigent". "A l'actualitat no es pot fer encara cap declaració fiable sobre possibles ajustaments o noves mesures de reestructuració i finançament subsegüents. El Comitè Executiu parteix actualment de la base que probablement es disposarà d'un dictamen pericial actualitzat d'IDW S6 per a mitjans del 2024", afegeixen.

Així mateix, el Comitè Executiu de Varta ha obtingut el suport d'altres assessors per analitzar diversos escenaris i ha encarregat Rothschild & Co. com a assessor financer l'elaboració d'opcions estratègiques relatives a possibles mesures de recapitalització i finançament.

"A la llum de l'acord de reestructuració vigent a partir del 2023, el Consell Executiu està en contacte estret amb les parts finançadores i confia que es pugui trobar una solució que permeti a la societat reestructurar-se de forma sostenible", sentencia l'empresa alemanya.

contador