Els experts de Barclays revisen aquest dijous el sector petrolier europeu i rebaixen el preu objectiu de totes les companyies, també Repsol. El mal moment que passa el sector, amb l'enfonsament del preu del petroli a nivells de fa 18 anys, porta aquests analistes a prendre aquesta decisió. En el cas de Repsol, la rebaixa fins a 10 euros des dels 17 previs i reitera el seu consell d''infroponderar'. Cal recordar que la petroliera cotitza actualment al nivells dels 6 euros.
- 11,04€
- 0,23%
Barclays rebaixa també el preu de BP (3,80 euros des de 6,50 euros, 'sobreponderar'); el d'ENI (9,30 euros des de 16,50, 'infraponderar'); el de Equinor (145 des de 225, 'sobreponderar'); el de Galp (12 euros des de 17,50 euros, 'sobreponderar'); el de Royal Dutch Shell (fins a 15 des de 28 euros, 'neutral'); i el de Total (38 euros des de 59, 'sobreponderar').
Noticia relacionada
Repsol pulveriza los mínimos de 2016 y pone rumbo a los mínimos de 2009"La indústria de l'energia s'enfronta a circumstàncies extraordinàriament difícils", subratlla Barclays. "Fins i tot abans de l'última caiguda dels preus del petroli, es percebia una tensió en la sostenibilitat dels dividends i la capacitat de complir amb les estratègies de transició de l'energia", afegeix.
Barclays explica que, en les circumstàncies actuals, mantenir els dividends ja no és l'opció òbvia que semblava ser al 2015. "Una opció és que les empreses accelerin la despesa en transició energètica en comparació amb els plans anteriors, però reajustin els dividends a una base més baixa per a ajudar a finançar-ho. Una segona opció és mantenir els nivells de rendiment en efectiu existents, però incrementant el pes de la recompra d'accions que en dividends a curt termini", expliquen.
"Totes dues opcions poden resultar més efectives per donar valor a l'accionista a llarg termini que no pas l''statu quo' donada la situació actual, amb un nombre important de títols als seus nivells més baixos dels últims 20 anys", conclou Barclays.