urbascb

Urbas va aconseguir el mes d'agost passat un principi d'acord amb el grup de Qatar Al Alfia Holding per a l'adquisició del 51% del capital social de la companyia constructora i d'obra civil alacantina Ecisa, de la qual Al Alfia es va convertir recentment en accionista únic. Aquesta adquisició suposarà al seu torn que Al Alfia es convertirà en soci d'Urbas prenent una participació accionarial aproximada del 3%. La companyia es dispara un 25% aquest dijous.

  • 0,00€
  • 0,00%

La formalització de l'acord definitiu entre les parts es troba avançada, segons ha comunicat Urbas a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), i depèn del compliment d'unes condicions, que són que Urbas i Ecisa aconsegueixin un acord amb el 'pool' bancari d'Ecisa, amb el qual ja estan en negociacions; i la conclusió satisfactòria d'un procediment de 'due diligence'. Urbas i Al Alfia estan actualment treballant per al compliment en un termini breu d'aquestes condicions.

Urbas preveu capitalitzar la inversió derivada de l'adquisició del 51% de Ecisa a un valor de 0,0125 euros per acció: 0,010 de nominal i 0,0025 de prima d'emissió, segons els termes del principi d'acord aconseguit entre les parts. Una vegada que la Junta d'Accionistes de Urbas ho aprovi, Al Alfia rebrà accions representatives de, aproximadament, el 3% del capital social d'Urbas i tindrà dret a designar un membre del Consell d'Administració, en haver aconseguit un acord per a la seva permanència en l'accionariat.

Al Alfia mantindrà una participació en el capital social d'Ecisa del 49%. L'adquisició d'Ecisa per Urbas s'emmarca dins d'una aliança estratègica d'Urbas amb Al Alfia.

Urbas integrarà en els seus comptes consolidats el total de les operacions realitzades per Ecisa, en assumir addicionalment una representació majoritària en el Consell d'Administració de la constructora alacantina.

L'adquisició d'Ecisa, que s'emmarca dins del nou pla estratègic d'Urbas i de la seva aposta per la diversificació, es complementa amb les recents adquisicions de la constructora basca Murias i de la mina de feldespat de Silán.

Noticias relacionadas

contador