urbas presidente

Urbas ha anunciat aquest dimarts l'adquisició del 100% de la sucursal a Bolívia de l'enginyeria suïssa alemanya Molinari Rail.

  • 0,00€
  • 0,00%

Després d'aquestes compres, Urbas queda com a constructora única del contracte d'execució del Tren Metropolità de Cochabamba, primer tren elèctric de Bolívia, que va ser adjudicat a Joca, constructora d'Urbas i sòcia al cinquanta per cent amb Molinari al consorci Associació Accidental Tunari, amb un pressupost de gairebé 450 milions de dòlars.

A partir d'ara, Urbas liderarà l'execució d'aquest projecte ferroviari construït amb alta tecnologia format per una xarxa integral de 42 quilòmetres de via única electrificada i 43 estacions noves, segons ha informat la companyia en un comunicat. El projecte es completa amb 7 quilòmetres més de vies addicionals (auxiliars, d'apartat i connexions), més els corresponents tallers i cotxeres, i el subministrament de 12 trens. Tot el traçat discorre en superfície, destacant també la construcció d'elements singulars associats a les estructures o els ponts, 8 en total, el més gran amb 104 metres sobre el riu Viloma.

El contracte 'clau a mà' inclou el disseny i la construcció, així com el suport a l'operació durant els tres primers anys d'explotació. El lliurament de la primera fase (línies Roja i Verda) va tenir lloc al mes de setembre passat i queda pendent d'executar la línia groga que vorejarà el riu Rocha fins a Sacaba.

Urbas ha anunciat també que ha mantingut reunions i es troba en converses "molt avançades" per proposar un contracte 'clau a mà' o EPC amb finançament amb "altes probabilitats" de resultar en l'adjudicació directa de la construcció del nou Tren Metropolità de Santa Creu. La primera fase d'aquest projecte suposa la construcció de 92 quilòmetres i un pressupost de 1.040 milions.

Noticias relacionadas

contador