unilever ben and jerry

Amb l'objectiu d'estalviar uns 800 milions d'euros als propers tres anys, Unilever ha decidit escindir el negoci de gelats i retallar 7.500 llocs de treball. Espera que l'escissió es completi a finals del 2025.

  • 48,94£
  • 0,55%

"La separació del gelat i la implementació del programa de productivitat ajudaran a crear un Unilever més simple, més enfocat i de més rendiment. També crearà un negoci de gelats líder a nivell mundial, amb fortes perspectives de creixement i un futur apassionant com a negoci independent", ha assenyalat el president d'Unilever, Ian Meakins.

La divisió de gelats de la companyia fabrica cinc de les deu marques més venudes del món, entre les quals hi ha Wall's, Magnum, Ben & Jerry's, Cornetto, Viennetta, Carte d'Or i Breyers.

"Segons el pla d'acció per al creixement, ens hem compromès a fer menys coses, millors i amb més impacte", ha afegit el director executiu d'Unilever, Hein Schumacher.

Dels 128.000 treballadors amb què compta l'empresa a tot el món, els acomiadaments afectaran principalment el personal d'oficina.

"Estem compromesos a dur a terme el nostre programa de productivitat en consulta amb representants dels treballadors i amb respecte i cura per aquelles de les nostres persones que se'n veuran impactades", ha assegurat Schumacher.

Unilever va guanyar un 15% menys el 2023, amb un benefici net de 6.490 milions d'euros. Una xifra que la companyia considera "decebedora".

Noticias relacionadas

contador