• Unicredit està preparant el llançament d'una 'macro-ampliació' de capital de 13.000 milions d'euros
banco Unicredit

L'índex italià, Ftse MIB, cau a aquestes hores més d'un 2% (-2,14%. 18.914 punts) mentre que la prima de risc italiana puja un 5% (185 punts bàsics) en un dia en el qual els bancs tornen a escena... amb més males notícies.

  • -
  • -
Unicredit ha explicat que la caiguda dels ràtios de capital es deu als càrrecs extraordinaris de 12.200 milions que es comptabilitzaran en el quart trimestre

El major banc italià, Unicredit, que està preparant el llançament d'una 'macro-ampliació' de capital de 13.000 milions d'euros, ha anunciat que les seves ràtios de capital, al tancament de 2016, no compliran els requisits establerts pel Banc Central Europeu (BCE). El banc ha explicat que la caiguda dels ràtios de capital es deu als càrrecs extraordinaris de 12.200 milions que es comptabilitzaran en el quart trimestre per augmentar la cobertura contra préstecs problemàtics.

Unicredit, que ha estat suspès de cotització aquest dilluns, es deixa ara un 4,66% en borsa. UBI Banca, per la seva banda, cedeix un 6,91%, mentre que Banca Popolare dell'Emilia Romagna perd un 3,12%.

"Amb l'excepció del Dax, totes les borses europees tornen a donar senyals de feblesa", assenyala José María Rodríguez, expert de Bolsamanía. El Dax cau un 0,77% aquest matí, però la setmana passada va superar resistències. L'IBEX es deixa un 0,82%, el Cac perd un 0,96% i el Ftse 100 cedeix un 0,88%. L'índex portuguès, el PSI 20, cedeix un 1,56%. "De tancar així, estaríem veient perforar suports en l'índex gal i el transalpí. D'alguna manera sembla que tornem a la història dels últims anys: fortes pujades a l'altre costat de l'Atlàntic i en el Dax i feblesa en la resta d'Europa", recalca l'expert.

UNA ALTRA VEGADA ELS BANCS

El sector bancari torna a ser determinant, en aquest cas per a les pèrdues d'aquest dilluns. l'EuroStoxx Banks cedeix un 1,55% en aquests moments.

Dins de l'Ibex, cal destacar que Bankia encapçala les alces del selectiu (+0,44%) mentre que la gran majoria dels valors cotitza en negatiu. L'entitat, que ha guanyat un 22% menys en 2016 i ha incomplit les previsions del consens, ha començat la sessió sent el pitjor valor de l'índex i posteriorment s'ha donat la volta.

Aquesta setmana presentaran resultats a Espanya BBVA (el dimecres), CaixaBank (el dijous) i Popular (el divendres).

Noticias relacionadas

contador