cbunicredit2

El banc italià UniCredit estaria disposat a presentar una oferta per Commerzbank si fracassen les negociacions de fusió d'aquest últim amb l'alemany Deutsche Bank.

  • 16,56€
  • 2,38%
  • -
  • -

Segons informa Financial Times, citant persones familiaritzades amb l'assumpte, UniCredit estaria disposat a fer una oferta multimilionària per una participació considerable en Commerzbank.

Commerzbank es fusionaria amb la filial alemanya d'UniCredit, Hypovereinsbank, segons 'Financial Times', i l'entitat resultant tindria la seva seu a Alemanya, mentre que UniCredit mantindria la seva i seguiria cotitzant a la borsa de Milà.

La postura del govern alemany no està clara, però s'especula que valoraria millor la unió de Commerzbank i Deutsche Bank, ja que crearia un gegant alemany. Davant d'això, la unió de Commerzbank i UniCredit significaria que un banc estranger prendria el control del segon banc més gran d'Alemanya.

UniCredit i Commerzbank no han fet de moment comentaris sobre aquest assumpte. Commerzbank puja en borsa un 4% enmig d'aquestes especulacions mentre que UniCredit puja un 2,7%.

Des d’RBC Capital Markets consideren que, "tot i que no hi ha confirmació oficial", "l'interès potencial de l'UniCredit en Commerzbank és positiu per al preu de les accions de Commerzbank, ja que proporciona un pla B si les converses amb Deutsche Bank fallen". No obstant això, per a les accions de Deutsche Bank, "la notícia és negativa, ja que suggereix que podria estar sota pressió per actuar més ràpid del que li agradaria o córrer el risc d'enfrontar-se a un competidor nacional més fort".

Noticias relacionadas

contador