ep archivo   isidro rubiales proximo consejero delegado de unicaja banco
UNICAJA BANCO - Archivo

Unicaja ha venut a Cerberus una cartera d'actius improductius per un valor nominal superior als 100 milions d'euros, segons informa El Economista aquest dilluns. Es tracta de la quarta gran transacció d'aquestes característiques que tanca l'entitat en un any i mig.

  • 1,16€
  • 0,52%

Aquesta cartera representa al voltant del 6% de la cartera d'immobles adjudicats al primer semestre. La cartera d'immobles adjudicats s'ha reduït un 7% des del desembre del 2022 (135 milions d'euros) i un 12% interanual al primer semestre del 2023.

Renta 4 valora avui dilluns aquesta operació i assenyala que l'impacte d'aquesta al compte de resultats d'Unicaja dependrà del descompte aplicat al preu de venda, sense descartar que es pugui haver aplicat un preu amb un descompte per sobre de la cobertura. Al tancament de juny del 2023, la cobertura dels actius era del 65%, amb el sòl amb una cobertura del 70% i els actius immobiliaris comercial, amb una del 56%.

"Unicaja continua amb la seva estratègia de venda d'immobles adjudicats i saldo de dubtosos que permet treure pressió a futur sobre provisions. No descartem que la cotització pugui reaccionar de manera positiva", escrivien abans de l'obertura els analistes de Renta 4.

Unicaja ha pujat 1,28% i ha estat el millor valor de l'IBEX.

contador