unicaja680x280

El Grup Unicaja Banc ha obtingut, al tancament de setembre de 2018, un benefici net de 142 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 18,4% respecte al mateix període de l'exercici anterior. L'entitat ha explicat que la millora d'aquest resultat està fonamentada en l'augment del marge d'interessos del 4,6% (20 milions d'euros), la disminució de les despeses d'explotació del 2,5%, així com una important i recurrent reducció de les necessitats de sanejaments.

Durant aquest període destaquen, així mateix: i) la millora dels nivells de solvència, ii) la disminució dels actius no productius, alhora que es mantenen els alts nivells de cobertura, iii) l'increment de les noves operacions de finançament creditici a pimes i particulars, iv) el creixement en el volum de recursos de clients gestionats, i v) els alts i folgats nivells de liquiditat.

El marge d'interessos puja un 4,6%, fins als 452 milions d'euros, a causa de l'estabilització dels ingressos recurrents i d’uns menors costos de finançament, mentre que les comissions creixen un 2,6% a perímetre constant.

La ràtio CET 1 millora en 12 mesos en 1,5 p.p. fins al 15,6%, sent-ne una de les més altes del sector. Aquest nivell supera en 1.744 milions d'euros els requeriments del BCE en el marc del SREP i manifesta l'alta capitalització de l'entitat. Els actius líquids disponibles suposen una quarta part del balanç total.

Destaca també un creixement de l'activitat comercial. Les noves operacions de crèdit a pimes i particulars han crescut un 23,8%, mentre que els recursos de clients minoristes augmenten un 1,8% en termes interanuals, impulsats pels instruments fora de balanç i segurs.

Així mateix, l'entitat accelera la reducció dels actius no productius, que cauen un 21,3% en termes interanuals, mentre els nivells de cobertura es mantenen entre els més elevats del sector.

CULMINACIÓ DE LA FUSIÓ D’ESPAÑADUERO

Unicaja Banc va concloure la integració d’EspañaDuero al mes de setembre, i així va complir una fita més del seu full de ruta, que permet continuar avançant en el desenvolupament del seu Pla de Negoci, basat en el model de banca de proximitat.

Noticias relacionadas

contador