ep archivo   torre iberdrola 20240702081503
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola entra a la recta final per aconseguir Electricity North West (ENWL) al Regne Unit, una operació el cost de la qual podria ser d'uns 5.000 milions d'euros. L'energètica competeix amb l'Engie i el Quebec, que també presentaran les seves ofertes vinculants per ENWL el proper 24 de juliol. En aquest escenari, el fons KKR ha ofert a la companyia presidida per Ignacio Galán una aliança al país britànic per licitar per ENWL.

  • 13,72€
  • 1,44%

"Notícies positives per a Iberdrola, si finalment arriba a materialitzar-se la compra d'ENWL i el posterior l'acord amb KKR. L'atractiu d'ENWL per a Iberdrola és que és una empresa totalment complementària amb Scottish Power i del qual podria extreure importants sinergies. Scottish Power és la filial britànica d'Iberdrola i la seva xarxa no se solapa amb la d'ENWL", valora Aránzazu Bueno, analista de Bankinter.

L'experta destaca que la compra d'ENWL podria rondar els 4.300 milions de lliures i que l'interès de KKR se centra sobretot en els actius de les xarxes elèctriques, el gran tresor de la combinació d'ENWL i l'Scottish Power i “el que dona sentit a la presència d'Iberdrola en aquesta licitació. KKR vol ser el soci d'Iberdrola en el desenvolupament de xarxes al Regne Unit”.

En aquest sentit, comenta que el plantejament de KKR a Iberdrola seria l'equivalent, en xarxes al Regne Unit a què Iberdrola està realitzant amb altres gegants financers en altres negocis sota el model de partnership. "Sota aquesta estructura, Iberdrola incorpora socis a determinats negocis, però mantenint-ne sempre la majoria. És el cas de Norges en renovables a Espanya, GIC a xarxes al Brasil i Masdar en renovables fora d'Espanya", afegeix Bueno.

Cal recordar que ENWL és una de les deu grans xarxes de distribució del Regne Unit, controlant el Nord-oest d'Anglaterra. "El fons nord-americà s'ha acostat a Iberdrola oferint-se un pacte posterior per acompanyar la companyia espanyola com a soci inversor al Regne Unit en el cas que guanyi el concurs d'ENWL i després decideixi fusionar aquest grup amb la seva filial britànica, Scottish Power", explica l'estrateg.

Així mateix, el Pla Estratègic 2024-2026 d'Iberdrola preveu inversions brutes de 41.000 milions d'euros, la majoria (66%) de les quals es dedicarien a xarxes. "La compra d'ENML encaixa al Pla Estratègic del grup. L'entrada de fons de 6.000 milions d'euros per la venda d'actius a Mèxic i el posterior acord amb KKR li atorguen flexibilitat financera per fer front a aquesta adquisició i les futures inversions que siguin necessàries per al desenvolupament de les xarxes al Regne Unit", conclouen des de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador