ep archivo   instalacion de tecnicas reunidas 20240523123303
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

RWE ha adjudicat a un consorci format per Técnicas Reunidas i Ansaldo Energia el projecte de construcció d'una gran central de cicle combinat d'hidrogen de 800 MW de potència a l'emplaçament de Gersteinwerk, situat a la regió de Münster, segons ha informat RWE a través d'un comunicat difós el 29 de maig passat.

  • 12,25€
  • -2,23%

Les activitats per obtenir els permisos de la central de Gersteinwerk ja han estat iniciades pel consorci. La planta podrà utilitzar hidrogen al 50% en el moment de la posada en marxa, prevista per al 2030, i exclusivament hidrogen més endavant.

L'abast dels treballs de Técnicas Reunidas inclourà l'enginyeria de disseny del projecte, el subministrament dels equips, i la construcció i la posada en marxa de la central. Alhora, Ansaldo Energia subministrarà la turbina de gas i la turbina de vapor, els seus corresponents generadors, la caldera de recuperació de calor i altres equips.

Aquest projecte “s'inscriu en la llarga experiència acumulada per la nostra companyia en el desenvolupament d'instal·lacions que utilitzen nous combustibles, com l'hidrogen, que són imprescindibles per a la transició energètica, i en el fort impuls que donem actualment a les nostres activitats de descarbonització. Un impuls que s'ha vist molt reforçat després de la posada en marxa l'any passat de track, la nostra estratègia de transició energètica, i que ho serà encara més amb el desenvolupament del nostre nou programa estratègic SALTA, presentat públicament el passat dia 23 de maig durant el Capital Markets Day que celebrem a Abu Dabi", ha destacat Gonzalo Pardo, director de Desenvolupament de Negoci de Transició Energètica de Técnicas Reunidas.

Segons els plans recentment presentats pel govern alemany per al desenvolupament d'una infraestructura d'hidrogen al país, la planta de Gersteinwerk estarà situada a prop de la futura xarxa d'abastament d'aquest nou combustible.

La instal·lació forma part de l'esforç que actualment desenvolupa RWE per contribuir al pla del govern alemany de completar el tancament definitiu de totes les centrals de carbó del país, en principi previst per al 2030.

Aquest CCGT és del mateix tipus i potència que el que RWE es planteja desenvolupar a l'emplaçament de Weisweiler, a la regió de Renània, i que l'empresa alemanya va adjudicar així mateix un consorci integrat per Técnicas Reunidas i Ansaldo Energia l'any passat.

El govern alemany ha anunciat que la seva nova estratègia de centrals elèctriques aviat inclourà un marc regulador per a la licitació de centrals de gas natural preparades per utilitzar hidrogen.

Noticias relacionadas

contador