ep banco icbc en barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

El banc Industrial and Commercial Bank of Xina (ICBC) ha patit un ciberatac que ha interromput les operacions als Estats Units, segons ha confirmat la mateixa entitat.

Els sistemes d'ICBC han estat atacats per un programari ransomware, que paralitza els sistemes informàtics llevat que es faci un pagament, i ha estat realitzat per Lockbit, un grup delictiu vinculat a Rússia.

ICBC, el banc més gran de la Xina, s'ha vist obligat a desviar les operacions dels seus clients en bons del Tresor a través d'una memòria USB, ja que els seus sistemes havien quedat paralitzats i eren incapaços de liquidar algunes operacions sobre els bons esmentats.

Els fons de cobertura i les gestores afectades van haver de desviar les seves operacions a través d'altres bancs alternatius, cosa que va pertorbar la liquiditat del mercat de bons, tot i que el funcionament general no en va resultar afectat.

Per la seva banda, l'ICBC va confirmar que havia “experimentat un atac de ransomware que va provocar la interrupció de certs sistemes”. El banc va desconnectar els sistemes afectats i va afegir que està fent “una investigació exhaustiva i avançant en els seus esforços de recuperació” de la infraestructura.

Per part seva, un portaveu del Tresor nord-americà ha assenyalat que "som conscients del problema de la seguretat cibernètica i estem en contacte regular amb participants clau del sector financer, a més dels reguladors federals. Seguim monitoritzant la situació".

contador