- El passat 31 d'octubre va adquirir Metrovacesa, donant lloc a una de les majors immobiliàries d'Europa
- La Socimi espanyola acaba de desfer-se de la seva cartera hotelera per 535 milions d'euros
UBS ha emès un informe en el qual analitza la situació de Merlin Properties, la immobiliària espanyola que es va convertir en una de les majors empreses de sector a Europa després de l'adquisició de Metrovacesa. La companyia ve de tancar la venda de la seva cartera hotelera per 535 milions d'euros, encara que això no canvia la visió dels analistes de la signatura suïssa.
A l'informe al qual ha tingut accés Bolsamanía, els experts d'UBS recomanen comprar les accions de Merlin amb un preu objectiu per als propers 12 mesos d'11,8 euros per acció. Això suposaria una revaloració del 14% des dels 10,3 euros als quals cotitza la immobiliària, que des del mínim marcat després del Brexit el juny passat recupera un 24% del seu valor.
Aquesta valoració portaria a la Socimi des dels 4.400 milions d'euros en borsa fins als 5.500 milions als quals la valora UBS.
Merlin va acordar el dilluns passat la venda de la seva cartera hotelera al grup francés Foncière des Régions (FDR). Segons UBS, en converses amb els implicats en l'operació i un membre del mercat hoteler espanyol, "l'operació té sentit per a ambdues parts".
ESTRATÈGICAMENT CONSISTENT PER MERLIN
L'acord no ha suposat una sorpresa pel costat de Merlin, ja que l'empresa ja havia assenyalat anteriorment que el mercat hoteler no era el seu principal nucli d'activitat. Afegint aquesta última venda, la companyia s'ha ingressat 761 milions d'euros durant 2016 per desfer-se dels seus actius, gràcies als quals ha obtingut una rendibilitat del 7,1% sobre el preu d'adquisició.
Amb aquesta operació, l'empresa deixa el ràtio préstec-valor (LVR per les seves sigles en anglès), que mesura el nivell d'endeutament hipotecari per a la compra d'actius, en el 50%. Aquesta xifra està encara per sobre del seu objectiu de deixar-Lo per sota del 45%, encara que espera aconseguir-ho gràcies a la generació de flux lliure de caixa i la revaluació de la seva cartera.
QUI GUANYA AMB LA PUJADA DE MERLIN?
Després de l'acord d'adquisició de Metrovacesa, en el qual la Socimi es va convertir en una de les empreses immobiliàries més grans del sector europeu, Merlin comptava amb actius valorats en 9.400 milions d'euros, amb unes rendes anuals brutes generades de 450 milions.
En aquest sentit, un dels principals beneficiats d'una possible pujada seria Banc Santander, que posseeix el 22,26% (1.075 milions d'euros) de les accions de l'empresa, seguit de BBVA que acumula el 6,44% (312 milions d'euros) de drets en la societat.