ep un cohe con licencia vtc -uber o cabify- circula por madrid en el dia en que ofrecen servicios
RICARDO RUBIO/EUROPA PRESS - Archivo

Uber, la plataforma tecnològica de transport amb conductor, cau més d'un 7% a Wall Street després de presentar els seus comptes trimestrals després del tancament de la jornada d'ahir. La companyia nord-americana va registrar pèrdues milionàries durant el tercer trimestre que llancen dubtes sobre la seva rendibilitat.

Uber ha presentat un benefici negatiu per acció (BPA) de 68 centaus, xifra que ha estat lleugerament millor que la previsió de consens de 70 centaus negatius. La pèrdua neta trimestral de 1.200 milions de dòlars inclou una compensació en accions de 401 milions de dòlars, segons ha confirmat l'empresa.

Des del començament de l'any Uber ha publicat una pèrdua superior a 7.000 milions de dòlars. El conseller delegat, Dara Khosrowshahi, ha assenyalat en CNCB que espera aconseguir un Ebitda positiu el 2021, en un intent per reduir els temors del mercat sobre la seva rendibilitat.

Els ingressos han repuntat un 32,7%, fins als 3.810 milions de dòlars, xifra que s'ha situat per sobre dels 3.630 milions esperats. L'Ebitda ajustat ha estat negatiu en 585 milions de dòlars.

Uber ha publicat una xifra de 103 milions de consumidors mensuals actius a les seves plataformes, per sota dels 104.400.000 anticipats per FactSet. Les reserves brutes durant el trimestre es van disparar un 29%, fins als 16.500 milions de dòlars, enfront del pronòstic de 16.700 milions. Uber Eats, el servei de lliurament d'aliments de la companyia, va augmentar els seus ingressos un 64%, fins als 645 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador