Tubacex va registrar durant els nou primers mesos de l'any un benefici net atribuïble de 12,4 milions d'euros, enfront dels 1,1 milions que va aconseguir durant el mateix període de l'any passat, segons ha informat la companyia aquest dilluns.
- 3,33€
- 1,53%
Fins al setembre, ha aconseguit augmentar les seves vendes un 40,3% fins als 519.900.000 d'euros, mentre que el seu EBITDA ha arribat als 55,3 milions d'euros, un 128,5% superior al mateix període de l'any anterior. El capital circulant va ser de 231 milions d'euros, xifra que suposa un augment de 38 milions respecte al tancament de 2017.
Pel que fa al nivell d'endeutament, es manté a nivells similars als de l'any passat, tot i el fort increment de les vendes i del capital circulant conseqüència de l'augment de pes dels productes d'alt valor afegit. La ràtio de deute financer net sobre EBITDA continua descendint de manera significativa i se situa a 4,5 vegades davant de 9,8 vegades de tancament de 2017.
Segons Jesús Esmoris, conseller delegat de Tubacex, "tot i la inestabilitat macroeconòmica actual, s'observa un rellançament progressiu en la nostra activitat, per això, les perspectives a mitjà termini al sector són molt positives, amb una gran quantitat de projectes d'adjudicació que configuren un 2019 en recuperació i defineixen almenys els anys 2020 i 2021 com de forta expansió al sector".
Afegeix que "la prova de l'èxit d'aquesta estratègia és la recent signatura d'un acord d'intencions amb el govern d'Egipte per al desenvolupament d'energia nuclear".
La companyia recalca que la sòlida estructura financera del grup amb una posició de caixa alta, superior a 100 milions d'euros, cosa que permet fer front als venciments dels pròxims tres anys fins i tot en el pitjor dels escenaris. "El nostre posicionament permet anticipar la participació activa de Tubacex com un jugador de primer nivell en els projectes més significatius a desenvolupar a nivell mundial de generació elèctrica convencional i nuclear durant els propers anys", afirma Esmoris.
Per mercats, el sector d'extracció i producció de petroli i gas representa el 52% de les vendes del grup. La incertesa macroeconòmica i l'auge de les mesures proteccionistes en alguns països han alentit durant els últims mesos la presa de decisions finals d'inversió en aquest segment. No obstant això, els actuals preus del petroli i gas units al creixement del seu consum a nivell mundial fan que hi hagi un pipeline d'adjudicació de projectes extraordinàriament alt per als propers anys, explica la companyia.