republican presidential candidate donald trump holds a campaign rally in butler

Les accions de Trump Media es disparen més d'un 50% al 'premarket' de Wall Street a la calor de l'atemptant que l'expresident va patir dissabte durant un míting a Pennsilvània i després que aquest fet hagi disparat les probabilitats que el magnat guanyi les eleccions de novembre.

"La situació exigeix ​​una investigació federal ràpida i exhaustiva per determinar totes les circumstàncies d'aquest atac covard i identificar si hi ha persones addicionals involucrades", ha afirmat Devin Nunes, conseller delegat de la companyia.

"També demano al govern federal que proporcioni tots els recursos de seguretat sol·licitats pel president Trump per garantir-ne la seguretat", ha afegit.

Cal recordar que Trump resultava ferit lleu en un míting a Pennsilvània aquest dissabte durant un tiroteig. L'expresident va ser tret ràpidament de l'escenari pel Servei Secret després que s'escoltessin diversos trets i portat a una instal·lació mèdica local.

El tirador ha estat identificat per l'FBI com a Thomas Matthew Crooks, un jove de 20 anys de Pennsilvània. Va ser abatut per les forces de l'ordre. Una persona que assistia al míting ha mort i dues més estan en condició crítica.

Tot això ha elevat les possibilitats que l'expresident guanyi les eleccions presidencials del novembre, encara més quan es contrasta la seva reacció amb la debilitat mostrada per Joe Biden durant els últims temps, que ha portat molts a demanar que es retiri de la carrera presidencial.

"La imatge d'un Trump fort i heroic amb sang a la cara, el puny enlaire i amb una bandera nord-americana onejant darrere seu mentre els guàrdies de seguretat el portaven fora de l'escena va marcar el cap de setmana, i va venir com un contrast perfecte amb el vell i debilitat Biden des del debat televisiu", valora Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Una opinió compartida amb Christian Gattiker, responsable d'anàlisi de Julius Baer, ​​per a qui "les possibilitats d'elecció de Donald Trump han augmentat dràsticament". "És bastant possible que vegem la imatge icònica del puny enlaire contra el cel blau resplendent com un moment definitori d'aquesta campanya i més enllà, cosa que es podria veure com un moment decisiu en el procés electoral", afegeix.

Trump Media, l'empresa matriu de la plataforma de xarxes socials Truth Social, ha experimentat una gran volatilitat durant les operacions durant la campanya electoral.

Els títols es van desplomar gairebé un 50% durant les tres setmanes posteriors al fet que Trump fos declarat culpable dels 34 càrrecs de delictes greus per falsificació de registres comercials relacionats amb un pagament de diners en secret a l'estrella porno Stormy Daniels per part del seu llavors advocat personal, Michael Cohen, abans de les eleccions del 2016.

Això, mentre Truth Social lluita per fer créixer la seva petita base d'usuaris, ja que l'empresa va registrar pèrdues de 327,6 milions de dòlars (301 milions d'euros) al primer trimestre del 2024, multiplicant així els 'números vermells' de 210.300 dòlars (193.212 euros) comptabilitzats un any abans.

Noticias relacionadas

contador