- També donarà un dividend extraordinari als seus accionistes i elevarà el seu dividend ordinari
Tots els treballadors de Mediolanum seran recompensats amb un bonus a l'entorn dels 2.000 euros després dels bons resultats collits pel banc d'origen italià el 2019. Aquesta mesura ha estat anunciada aquest mateix matí durant una roda de premsa a Milà i s'implementarà per igual a les plantilles d'Itàlia, Espanya, Alemanya i Irlanda, on és present l'entitat, així com entre totes les jerarquies del banc.
En total, Banc Mediolanum repartirà 17 milions d'euros a compte de 2019 entre els seus 2.900 empleats i els seus més de 5.000 assessors financers. Aquests últims, més coneguts com a 'family bankers', treballen en règim de contracte mercantil com agents.
Pel que fa al negoci d'Espanya, tocarà a més de 2,5 milions de gratificació extraordinària, a la qual tindran accés en idèntiques condicions els 260 empleats i els 1.020 assessors financers de Banc Mediolanum, dirigit des de maig per Igor Garzesi, que va substituir Vittorio Colussi com a conseller delegat. Garzesi va arribar a Mediolanum el 2001 i també ha exercit els llocs de director d'Operacions i, des de 2010, director general.
El grup italià no ha donat més detalls al respecte sobre aquest bonus global durant la roda de premsa, ja que està a expenses que es presentin els seus resultats anuals el proper 11 de febrer. El que sí que ha avançat és que també donarà un dividend extraordinari als seus accionistes i dividends ordinaris de més de 0,40 euros per acció durant els propers anys.
Al desembre, Mediolanum ha reconegut que participarà a la baralla per fitxar gestors de fons de renom i comprar boutiques al Regne Unit o els Estats Units per impulsar la seva gestora d'actius, amb seu a Dublín. A més, passarà d'un model de fons de fons a més inversió directa i farà mandats externs, amb un objectiu múltiple: baixar els costos dels seus productes, guanyar en economies d'escala, llançar noves estratègies i protegir la seva quota de mercat actual en un context molt incert, amb els tipus extremadament baixos i més pressió reguladora per part d'Europa.