Banc Sabadell ha publicat la carta que divendres passat va enviar el president de BBVA, Carlos Torres, al seu homòleg Josep Oliu, en què deixava clar que no podien elevar el preu ofert a l'oferta de fusió presentada la setmana passada, que va ser rebutjada aquest dilluns.
- 1,86€
- -0,88%
- 9,30€
- -1,63%
En un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sabadell ha explicat que "en relació amb les informacions aparegudes a la premsa avui dia, i per tal que el mercat compti amb informació completa i transparent sobre això, s'adjunta a la present el text literal de la comunicació que, sense mediar contacte o intercanvi previ entre les parts, va rebre el president del Consell d'Administració de Banc Sabadell del president del Consell d'Administració de BBVA el dia 5 de maig de 2024".
EL CORREU DE CARLES TORRES A JOSEP OLIU
"T'escric en seguiment del correu que t'enviava dimarts passat en què t'adjuntava la nostra proposta amb els termes per a una fusió. Entenc que l'esteu avaluant exhaustivament per donar-nos resposta, i en aquest sentit considero que és molt important que el teu Consell de Administració conegui que BBVA no té cap espai per millorar els seus termes econòmics", va assenyalar Torres a Oliu.
"Com saps", va afegir el correu, "l'equació de canvi proposada (4,83x, equivalents a 2,26 euros per acció en el moment de fer l'oferta) suposa una important prima del 30% enfront dels preus del dia 29 d'abril. Però la prima és del 48% enfront dels preus prevalents quan la va considerar el nostre Consell, a mitjans d'abril, xifra que supera amb escreix la prima que aleshores ens plantejàvem per iniciar les negociacions. Es a dir a la nostra proposta hem esgotat tot l'espai que teníem, en haver mantingut una prima del 30% malgrat la gran pujada relativa de la vostra acció des de mitjans d'abril fins al dia 29”.
"Adicionalment", conclou el correu, "des de dimarts passat el mercat també ha deixat clar que no hi ha més possibilitat de pujada, ja que la capitalització borsària de BBVA ha baixat durant en el període en més de 6.000 milions d'euros. Aquesta situació impedeix absolutament que puguem pagar més prima que la que ja oferim, perquè si ho féssim és previsible que caigués novament el nostre valor (fins i tot en una quantitat superior a l'increment en prima que féssim). Els missatges rebuts d'inversors i analistes durant aquests cinc dies són igualment clars en aquest sentit, i per tant coincidents amb les nostres anàlisis respecte a l'impacte econòmic de l'operació per a BBVA”.