ep el presidente de bbva carlos torres en la junta general de accionistas de bbva en el palacio de
H.Bilbao - Europa Press

El president de BBVA, Carlos Torres Vila, considera que l'entorn actual requereix "mesures extraordinàries" i, a curt termini, els esforços s'han de destinar a donar suport a les llars, empreses i sectors més vulnerables amb "mesures temporals i selectives".

  • 9,95€
  • 3,00%

A mitjà termini, ha defensat que cal accelerar la mobilització de l'economia cap a energies renovables, en què "Espanya compta amb avantatge" pels seus recursos naturals (sol, vent i superfície). "Espanya ha d'aprofitar els avantatges naturals per exportar energia a Europa", ha afirmat. Alhora, ha recordat que la descarbonització és una "oportunitat gran", que requereix un ingent volum d'inversió, al voltant de 275 bilions de dòlars fins al 2050, ha expressat durant la seva intervenció a Wake Up Spain!, el fòrum econòmic organitzat per El Español, Invertia i D+I.

Pel que fa a les previsions econòmiques per al 2022, Carlos Torres Vila ha afirmat que, malgrat les incerteses, espera que la recuperació continuï, però el creixement serà menor que l'anticipat abans del conflicte. "L'impacte que pot haver-hi en la confiança dels consumidors i dels inversors pot portar a efectes de segona volta que facin que el creixement sigui menor", ha dit.

Pel que fa a la inflació, Torres Vila ha assenyalat que s'han accelerat les tensions de preus, el context és complex i requereix certa cautela en la política monetària. A parer seu, s'esperen pujades de tipus, però més cap a final d'any o principis de l'any que ve.

El president de BBVA ha assenyalat que estem davant d'un nou ordre mundial, on prevaldrà l'autonomia en qüestions estratègiques com energia, aliments, primeres matèries, tecnologia i dades. Segons la seva opinió, algunes tendències, com la digitalització, es mantindran malgrat aquest nou ordre "i ens seguirà portant bones notícies".

Segons ha explicat, la digitalització "és una força positiva", que ha exigit lʻadaptació de tots els sectors i ha portat grans avantatges. Però això és compatible amb no deixar ningú enrere, especialment les persones amb més dificultats d'adaptació. "Acompanyar totes les persones ha estat un compromís i un factor prioritari des del principi. Continuem per aquest camí, adaptant el servei que oferim als nostres clients perquè tots, incloent-hi els que puguin tenir més dificultat d'adaptació al món digital, sentin que els donem un bon servei”, ha subratllat.

Més enllà de la digitalització, Carlos Torres Vila ha recordat que el món assisteix a una onada de disrupció sense precedents. Tecnologies com la intel·ligència artificial, la computació al núvol, cadena de blocs, internet de les coses, la robòtica, o l'edició genètica, estan transformant l'economia i tindran un impacte transversal en tots els sectors d'activitat.

Noticias relacionadas

contador