ep archivo   el presidente del bbva carlos torres durante una rueda de prensa a 9 de mayo de 2024 en
BBVA - Archivo

L'OPA hostil de BBVA sobre el Banc Sabadell continua avançant. Aquest dilluns, el president del banc biscaí, Carlos Torres, ha enviat un missatge als seus accionistes en què defensa l'operació com a mitjà per aconseguir una companyia més rendible i competitiva.

  • 1,85€
  • 2,58%
  • 9,56€
  • 2,22%

"La unió de les dues entitats reforçarà el nostre posicionament i escala al mercat espanyol, i així aconseguirem una eficiència i rendibilitat més grans. Per a tots vostès, els accionistes de BBVA, suposa una clara generació de valor: d'una banda, formaran part d'un banc més fort i competitiu i, de l'altra, aconseguiran elevats retorns de la inversió amb un limitat impacte a la ràtio de capital", ha subratllat Torres en un vídeo remès als accionistes de la cotitzada.

Així mateix, BBVA també ha enviat una carta als accionistes en què els anima a participar a la Junta General Extraordinària que se celebrarà el proper 5 de juliol a Bilbao, on sotmetran a aprovació una ampliació de capital social per atendre la operació de bescanvi d'accions amb Sabadell. Segons Torres, aquesta ampliació de capital "no suposarà cap desemborsament" per part dels accionistes del banc.

Cal recordar que BBVA va llançar la seva OPA hostil el 9 de maig passat després que Sabadell rebutgés la seva oferta amistosa. La proposta del banc per adquirir el 100% de l'entitat catalana és una nova acció de BBVA per cada 4,83 accions de Banc Sabadell. L'èxit de l'operació està subjecte a l'acceptació de més del 50,01% del capital i, si s'acceptessin, els accionistes de Sabadell tindrien un 16% de participació de l'entitat resultant.

En aquesta missiva, Torres explica que aquesta operació resultaria en "una millora estimada del benefici per acció del voltant del 3,5% (una vegada es produeixin els estalvis associats a la integració) i un limitat impacte estimat a la ràtio de capital CET1 de 30 punts bàsics".

"A més, BBVA mantindrà la seva actual política de remuneració als accionistes, que suposa repartir entre el 40% i el 50% del benefici, amb la possibilitat de combinar dividends en efectiu i recompres d'accions, així com el compromís de distribuir qualsevol excés de capital per sobre del 12%", ha afegit el president de BBVA.

De la mateixa manera, el president de BBVA també ha defensat l'operació per a la resta dels seus grups d'interès. "Aquesta operació també és positiva per als nostres clients, que tindran a la vostra disposició un banc d'abast global, una proposta de valor diferencial i una millor oferta de productes; per als treballadors, que podran aprofitar noves oportunitats de creixement professional, i per a la societat en conjunt, ja que la nova entitat tindrà més capacitat per prestar famílies i per contribuir via impostos”, ha indicat Torres.

Finalment, Torres ha finalitzat el seu missatge recordant als analistes que la seva implicació en la presa de decisions de l'entitat és "fonamental" i ha animat els inversors a participar a la Junta.

Durant els darrers dies, el conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha intentat desincentivar els accionistes del banc català que acceptin l'oferta de BBVA, reiterant el compromís del banc amb la seva política de retribució a l'accionista. "El nostre compromís amb la generació de valor per a l'accionista continua sent primordial, com demostra la previsió de distribuir 2.400 milions d'euros entre els accionistes", va indicar en un fòrum organitzat per Goldman Sachs.

El ministre d'Economia, Carlos Cuerpo, ha tornat a rebutjar l'operació per l'"enorme" concentració bancària i per la situació de competència resultant si BBVA absorbís Sabadell. En aquest sentit, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha anunciat que examina l'oferta del banc basc amb "metodologia d'operacions prèvies" a l'espera de tenir-ne més informació.

A mitjans de maig, Onur Genç, CEO de BBVA, va mostrar la seva confiança que l'operació tirés endavant i va recordar que l'entitat no tenia marge per millorar la seva oferta sobre Sabadell, unes declaracions que no han convençut empreses com Bank of America. "El que l'experiència demostra és que quan una oferta és atractiva, triomfa", va assegurar en una entrevista concedida al diari Expansión.

Noticias relacionadas

contador