ep tomtom go 20170405101103
TOMTOM

El fabricant de sistemes de navegació TomTom s'enfonsa en borsa (-8%) després de suspendre els seus objectius per al 2025 després de publicar uns resultats mixtos al primer semestre fiscal.

  • 4,82€
  • -0,70%

Segons ha explicat la companyia neerlandesa en un comunicat, l'evolució del negoci al primer semestre, sobretot a causa de la "menor previsibilitat" del sector de l'automoció i "uns cicles de venda més llargs del previst" al seu segment corporatiu, ha provocat la suspensió del seu objectiu d'ingressos de 600 milions d'euros per al proper exercici fiscal.

En aquest sentit, TomTom ha assenyalat que no donarà a conèixer la seva 'guidance' per al 2025 fins a la publicació dels resultats anuals del 2024. Amb tot, la cotitzada neerlandesa ha reiterat la seva previsió de beneficis per a l'actual exercici 2024, per al que estimen uns ingressos entre 570 i 610 milions d'euros.

"Una combinació de revisions a la baixa dels volums de producció d'automòbils a curt termini i els retards en la introducció de nous models ha donat lloc a un entorn de mercat en general menys predictible", ha assenyalat Harold Goddijn, conseller delegat de TomTom. Per part seva, Taco Titulaer, director de finances de la companyia, ha explicat a Reuters que "no hi ha res que vagi fonamentalment malament, però hi ha alguns vents en contra en l'automoció que estan afectant els nostres ingressos a curt termini".

Pel que fa als resultats del primer semestre, TomTom ha indicat que els ingressos han minvat un 2% fins als 291,5 milions d'euros i, en conseqüència, les pèrdues han augmentat des dels 1,5 milions de l'any anterior fins als 7,2 milions en aquest. Al costat positiu, els ingressos dels seus serveis de localització s'han mantingut estables.

D'altra banda, l'acompliment al segon trimestre ha estat "mixt". D'una banda, els ingressos procedents de la branca corporativa dels serveis de localització van augmentar un 11%, impulsats per un contracte públic, mentre que les vendes del sector d'automoció i, sobretot, del minorista van disminuir un 4% i un 17 %, respectivament. Segons la companyia, això es deu a l'"efecte positiu" de l'inici de la producció del seu contracte amb Volkswagen, que va triar els serveis de localització i mapeig de la companyia. Tot i això, les pèrdues durant els últims tres mesos es van reduir fins gairebé la meitat: 2,3 milions d'euros.

Finalment, TomTom ha aprofitat aquest dilluns per anunciar un acord amb Microsoft mitjançant el qual ha "aprofundit i ampliat" la seva relació amb el gegant tecnològic nord-americà. Segons un comunicat, les dues empreses col·laboraran "estretament" per portar innovacions al mercat, incloent-hi productes amb intel·ligència artificial (IA), i TomTom ha reafirmat Microsoft Azure com el seu proveïdor de serveis al núvol.

"Estem encantats d'enfortir la nostra relació amb Microsoft. Microsoft ja està desplegant TomTom Traffic, basat en el nostre nou TomTom Orbis Maps, i esperem seguir recolzant-los amb les dades de localització més fresques i precises. A través d'aquesta col·laboració, crearem productes innovadors basats en IA que estan preparats per oferir valor al client", ha subratllat Goddijn.

contador