illustration du logo de l application tiktok

TikTok va presentar dilluns una demanda contra la prohibició de l'estat de Montana sobre l'ús de l'aplicació xinesa. Es tracta del primer estat que prohibeix el servei d'intercanvi de vídeos curts.

TikTok argumenta que la prohibició, que entraria en vigor l'1 de gener, viola els drets de la Primera Esmena de l'empresa i dels usuaris.

La demanda, presentada davant el Tribunal de Districte de Montana, també sosté que la prohibició està regulada per la legislació federal perquè s'immiscueix en assumptes d'interès exclusivament federal i viola la Clàusula de Comerç de la Constitució dels Estats Units, que limita l'autoritat dels Estats per promulgar lleis que obstaculitzin indegudament el comerç interestatal i exterior.

En una piulada, la companyia va escriure que "estem desafiant la prohibició inconstitucional de TikTok a Montana per protegir el nostre negoci i els centenars de milers d'usuaris de TikTok a Montana. Creiem que el nostre recurs legal prevaldrà sobre la base d'un conjunt de precedents i fets extremadament sòlids".

TikTok, propietat de la xinesa ByteDance i utilitzada per més de 150 milions de nord-americans, s'ha enfrontat a creixents crides de legisladors i funcionaris estatals nord-americans perquè es prohibeixi l'aplicació a tot el país davant la preocupació per la possible influència del govern xinès a la plataforma.

Noticias relacionadas

contador