thomas glanzmann grifols
Grifols

El Consell d'Administració de Grifols ha acordat que Thomas Glanzmann passi a ocupar el càrrec de president no executiu per centrar-se únicament en les responsabilitats del Consell, "després d'haver finalitzat de manera satisfactòria el període de transició de Nacho Abia com a CEO", segons ha informat aquest dilluns la companyia en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 9,85€
  • 4,72%

Glanzmann va ser designat president executiu el febrer del 2023. Grifols ha indicat que ara destinarà el seu "temps, esforços i experiència" a la seva nova posició com a president no executiu. El canvi estava previst per al març del 2025, però "la ràpida i efectiva transició de Nacho Abia com a CEO, ha portat el Consell d'Administració a avançar la decisió"

"En endavant, dedicarà els seus esforços exclusivament a presidir el Consell, per tal de seguir enfortint el govern corporatiu de la societat, establint una clara divisió entre el Consell i la gestió ordinària de Grifols, i concloent així el pla de transició a llarg termini iniciat el 2022".

Per part seva, Abia serà "d'ara endavant l'únic membre del Consell amb funcions executives i seguirà prioritzant el creixement del negoci, la reducció del deute i les millores contínues en el flux de caixa lliure".

Grifols ha afegit que Montserrat Muñoz continuarà ostentant el càrrec de Consellera Coordinadora Independent (Lead Independent Director). Tot i que aquesta figura ja no és legalment necessària, ja que el president del Consell no tindrà funcions executives, el Consell ha considerat que aquesta posició és d'especial importància en la governança de la societat i, per tant, ha decidit mantenir-la.

BROOKFIELD ALARGA LA 'DUE DILIGENCE'

Sobre l'OPA que prepara el fons d'inversió Brookfield amb la família fundadora, El Confidencial assenyala aquest dilluns que l'entitat ha decidit estendre un mes més el procés de revisió de la comptabilitat (due diligence) mentre busca finançament per llançar la seva oferta i alhora manté contactes per a un refinançament futur del deute.

Per als experts de Bankinter, és "una notícia negativa", ja que "han transcorregut més de dos mesos des que Broofield va anunciar la seva intenció de llançar-hi una OPA, i "aquest nou retard augmenta la incertesa sobre si presentarà una oferta per Grifols", i per això reiteren el seu consell de vendre.

Noticias relacionadas

contador