ep archivo   operaciones de thiess cimic
CIMIC - Archivo

Thiess, l'empresa minera de la filial d'ACS a Austràlia (Cimic), s'ha adjudicat un contracte de serveis miners per a un projecte a cel obert a la mina Stobie Open Pit, ubicada a Greater Sudbury, Ontario (Canadà) per un import de 205 milions de dòlars canadencs (137 milions d'euros).

ACS

  • 41,00€
  • 0,59%

La companyia ha explicat que el contracte ha estat subscrit amb Vale Base Metals i tindrà una durada de tres anys.

Cal destacar que Stobie Property va suspendre les seves activitats el 2017, però ara està augmentant novament la producció en resposta a la creixent demanda mundial de minerals crítics necessaris per a la transició a zero emissions.

Thiess implementarà l'última tecnologia per permetre una extracció efectiva de minerals i treballarà en col·laboració amb United Steelworkers L6500 i L2020, així com amb les empreses locals de les Primeres Nacions, Z'gamok Construction LP (ZCLP) i Akieh Dibinwewziwin Societat Limitada (ADLP).

El president executiu i conseller delegat de Thiess, Michael Wright, ha dit que "estem entusiasmats amb aquesta oportunitat d'aportar la nostra experiència tècnica global i la nostra capacitat d'enginyeria a una important operació minera canadenca per a Vale".

"Vale va identificar una oportunitat per garantir una participació indígena significativa en aquest projecte, respectant alhora les obligacions amb la força laboral d'USW i gestionant els recursos de la terra de manera sostenible. Estem orgullosos de treballar amb un client que comparteix el nostre compromís amb les pràctiques mineres sostenibles i treballar amb altres per avançar junts amb èxit", ha afegit.

Per la seva banda, l'executiu de Thiess Group Americas, Darrell White, ha afegit que “esperem continuar associant-nos amb Vale, els nostres socis de les Primeres Nacions canadenques, United Steelworkers L6500 i L2020, i la comunitat local a Sudbury, mentre continuem contribuint a la indústria del níquel i el coure de Canadà per brindar metalls que són vitals per a la transició d'Amèrica del Nord cap a l'energia neta”.

El projecte de mineria a cel obert Stobie s'executarà en un model col·laboratiu i d'alta confiança entre totes les parts interessades per garantir que el projecte proporcioni beneficis multigeneracionals, socials i econòmics per a les comunitats locals.

Noticias relacionadas

contador