tesla a livre un nombre record de voitures au premier trimestre 2022 malgre la chine

Tesla continua fent parlar. El fabricant de vehicles elèctrics ha anunciat noves rebaixes per als cotxes a la Xina en un intent d'impulsar la demanda en plena reobertura del gegant asiàtic.

  • 227,17$
  • -1,35%

Segons va indicar la companyia en un post a la xarxa social Weibo, els consumidors xinesos podran apreciar una sensible rebaixa en els preus del turisme Model 3 i del CUV Model Y. El primer costarà uns 229.900 iuans (33.300 dòlars), mentre que el segon tindrà un preu de 259.900 iuans (37.800 dòlars). Aquests nous preus suposen una reducció d'entre el 13% i el 24% respecte als preus de fa 4 mesos, segons càlculs de Reuters.

Grace Tao, vicepresidenta d'assumptes externs a la Xina de la companyia dirigida per Elon Musk, ha indicat que aquestes mesures "responen a la crida del Govern amb accions pràctiques per promoure el desenvolupament econòmic i fomentar-ne el consum".

La notícia ha impulsat a l'alça els proveïdors xinesos de Tesla, que cotitzen a la borsa de Shenzhen. Les accions d'Anhui Shiny Electronic Technology han tancat un 8,8% a l'alça i les de Hengdian Group DMEGC Magnetics han guanyat gairebé un 9%. Zhejiang Chint Electrics ha tancart un 7,92% a l'alça i Shandong Jinjing Science & Tech ha pujat més d'un 6%.

No és la primera vegada que Tesla executa una maniobra similar a la Xina durant els darrers mesos. A l'octubre, la companyia nord-americana ja va anunciar una rebaixa dels seus preus en un intent de millorar les seves vendes davant de rivals com BYD, que està guanyant terreny al fabricant controlat per Elon Musk.

Sigui com sigui, les darreres setmanes no estan sent bones per a Tesla. Aquest dijous, l'Associació Xina de Turismes va anunciar que les vendes del fabricant texà van caure fins a 55.796 al desembre, mínim dels darrers cinc mesos. La xifra suposa un 21% menys en taxa interanual i un descens del 44% respecte al novembre, ja que el fabricant va reduir la producció per fer front a l'augment dels inventaris davant la debilitat de la demanda dels seus vehicles al gegant asiàtic.

Tesla tampoc ha complert el seu objectiu per al 2022, ja que aquest dimarts va anunciar que les vendes durant tot l'any van augmentar un 40% enfront del 50% que calculava la companyia nord-americana. “Al quart trimestre vam produir més de 439.000 vehicles i vam entregar més de 405.000 vehicles. El 2022, els lliuraments de vehicles van créixer un 40% interanual, fins als 1,31 milions, mentre que la producció va créixer un 47%, fins als 1,37 milions”, va explicar la companyia fundada i dirigida per Elon Musk. El consens esperava unes entregues trimestrals de 427.000 vehicles.

Així mateix, les accions del fabricant radicat a Texas van assolir mínims d'agost del 2020 al tancament d'any, després de publicar-se que paralitzaria la producció a la seva gigafactoria de Xangai a la Xina. Durant tot el 2022, Tesla va perdre més de dos terços del seu valor al mercat.

Noticias relacionadas

contador