ep archivo   supercargador de tesla
TESLA - Archivo

Tesla ha hagut de retirar del mercat un total de 23.071 vehicles del seu model Cybertruck per diferents fallades a l'eixugaparabrises i la carrosseria, ha informat aquest dimarts l'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres dels Estats Units (NHTSA, per les sigles en anglès).

  • 197,88$
  • 0,23%

En un primer moment, l'NHTSA ha informat de la retirada d'11.383 vehicles per una fallada a la carrosseria. En concret, un dels aplics cosmètics amb què compta el model, equipat a prop del maleter, es pot "afluixar o separar del vehicle". L'organisme considera que això és perquè "l'aplic o l'adherència no s'hagin instal·lat d'acord amb les especificacions".

A més, ha alertat que "si l'aplic se separa del vehicle mentre condueix, podria crear un perill a la carretera per als conductors que vénen al darrere i augmentar el risc de lesions o col·lisió".

Per solucionar el problema, Tesla "substituirà o modificarà" el component, "de manera que el conjunt compleixi les especificacions i garanteixi l'adherència suficient entre l'aplic i la barana de la plataforma del vehicle".

En una comunicació separada, l'NHTSA ha notificat la retirada d'11.688 Cybertrucks més, pel fet que "un corrent elèctric excessiu pot provocar que falli el controlador del motor de l'eixugaparabrises davanter". Aquesta decisió "pot reduir la visibilitat i augmentar el risc d'un accident".

Aquests problemes amb el Cybertruck, un dels models més esperats de Tesla, arriben dies després que es conegués que la companyia s'ha vist obligada a endarrerir els lliuraments d'aquesta camioneta elèctrica a causa, de nou, d'un problema al motor del eixugaparabrises.

La 'pick up' de Tesla compta amb un parabrises enorme i, per tant, l'eixugaparabrises també té una mida força ressenyable. Tesla ha optat per utilitzar un únic eixugaparabrises, situat al seient del conductor, la vareta del qual mesura al voltant d'un metre i mig de llarg i, per tant, requereix un motor robust per al seu funcionament correcte.

Noticias relacionadas

contador