ep archivo   gigafactoria de tesla
TESLA - Archivo

Les accions de Tesla reboten aquest dilluns un 4% a la borsa després que el fundador de la companyia, Elon Musk, confirmés que la companyia presentarà el Robotaxi a l'agost. No obstant, Tesla encara acumula caigudes properes al 30% des del començament d'any.

  • 243,92$
  • 7,36%

L'anunci que Musk va realitzar al seu perfil d'X, la xarxa social anteriorment coneguda com a Twitter, es va produir poc després que Reuters assegurés que la companyia se centrarà en el disseny del Robotaxi en detriment del seu model de baix cost, l'anomenat Model 2, el desenvolupament del qual hauria estat posat en pausa per la companyia segons aquesta informació.

S'esperava que el Model 2 tingués un preu aproximat de 25.000 euros, xifra que suposaria un descompte destacat en comparació amb l'actual model més barat de la marca, el Model 3 sedan, que pot ser adquirit a partir de 39.000 dòlars en EUA.

El mateix Musk va negar aquesta afirmació i va assegurar que "Reuters menteix", mentre els analistes es debaten entre donar credibilitat a les seves paraules o quedar-se amb la versió de l'agència.

L'analista de Morgan Stanley Adam Jonas assegura que el model de baix cost és "crític per a la narrativa de creixement d'ingressos a mitjà termini" de Tesla.

"El Model 2 pot ser una petita part del conjunt de guanys de Tesla, i un retir de productes de baix cost/alt volum seria negatiu per al sentiment a curt termini i és potencialment un canvi de tesi per a molts alcistes", afegeix .

Per la seva banda, George Gianarikas, analista de Canaccord Genuity, no creu que Tesla hagi "rebutjat completament els seus plans", i considera que la companyia està preparant 100.000 unitats de vehicles de propera generació per al 2026. "Tesla aposta cada vegada més per la autonomia", destaca.

Mentrestant, l'analista Troy Teslike va publicar a X que no li sorprendria que Tesla "revelés dos vehicles d'aparença idèntica" el 8 d'agost.

"Podrien dir que la producció comença ara per a la versió robotaxi, però més tard per a la versió d'automòbil compacte", anticipa.

Per als analistes de Bankinter, la possibilitat que Tesla abandoni el disseny d'un vehicle de baix cost "son males notícies", ja que "un model d'aquestes característiques hauria permès entrar al mercat de volum, guanyar quota i plantejar una alternativa viable a l'oferta dels principals fabricants xinesos".

"Com a referència, als EUA el model més assequible de Tesla, el Model 3, té un preu aproximat de 39.000 dòlars. Tesla pretenia començar la producció del Model 2 al segon semestre del 2025 i comercialitzar-lo per 25.000 dòlars. És una reducció de preu rellevant que imposa la necessitat de retallar els preus de producció per no fer malbé els marges. Reiterem la nostra recomanació de vendre sobre Tesla", conclouen.

contador