le logo du constructeur automobile tesla est visible a berne

Tesla ha presentat aquest dimecres els resultats corresponents al segon trimestre de l'any, un període durant el qual ha registrat un benefici net de 2.703 milions de dòlars, xifra que representa un creixement del 20% des dels 2.259 milions aconseguits un any enrere. Els guanys per acció han estat de 0,78 dòlars, també un 20% més a la comparativa interanual, encara que pitjor que la previsió de consens, que n'esperava 0,82 dòlars.

  • 213,00$
  • 7,64%

La companyia cauen a prop d'un 4% a Wall Street després de dir que la rendibilitat es va reduir al segon trimestre i que és probable que els cops segueixin arribant. Elon Musk va afirmar que l'empresa probablement continuarà retallant els preus dels vehicles elèctrics si els tipus d'interès continuen pujant.

Els ingressos, per part seva, han crescut un 47% des del mateix període de l'any passat, fins als 24.927 milions, i superen també les expectatives, de 24.470 milions. Gairebé la totalitat de la facturació prové de les vendes d'automòbils, que han suposat 21.268 milions, amb un augment del 46% durant els darrers 12 mesos.

L'Ebitda ajustat ha crescut un 23%, fins a assolir els 4.653 milions, i el marge Ebitda s'ha fixat al 18,7%, xifra que suposa una caiguda des del 22,4% del primer trimestre del 2022.

"Durant el segon trimestre, produïm un nombre rècord de vehicles, gràcies a les contínues rampes de les nostres noves fàbriques, així com un fort exercici de Xangai i Fremont. Romanem compromesos a suavitzar els lliuraments al llarg del trimestre en reduir el percentatge de vehicles entregats al tercer mes", assenyala la companyia.

La producció dels Model S/X ha crescut un 19%, fins a 19.489, mentre que la dels Model 3/Y s'ha disparat un 90%, i ha arribat als 460.211.

"Com que la nostra fàbrica de Xangai ha estat funcionant amb èxit gairebé a plena capacitat per a diversos mesos, no esperem un augment significatiu en la taxa de producció setmanal. Gigafactory Shanghai continua sent el nostre principal centre d'exportació", afegeix.

Mentrestant, a la gigafactoria de Texas, "estan treballant en la instal·lació d'equips per a la producció de Cybertruck, que segueix sent en camí per als lliuraments inicials aquest any".

Noticias relacionadas

contador