tesla y 20240320192307

El fabricant de cotxes elèctrics Tesla ha cridat a revisió més de 125.000 vehicles per solucionar un problema amb els sistemes d'avís relacionats amb el cinturó de seguretat. Segons l'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les carreteres (NHTSA, per les sigles en anglès), el mal funcionament d'aquests sistemes pot augmentar el risc de lesions en una col·lisió.

  • 246,39$
  • 6,54%

Segons l'Administració, se suposa que aquest sistema mostra un recordatori visual i sonor als conductors quan el cinturó de seguretat no està cordat. El problema és que aquest senyal d'advertiment no s'activa en algunes unitats, cosa que viola les normes federals de seguretat.

La crida a revisió inclou els vehicles Model S del 2012 al 2024, Model X del 2015 al 2024, Model 3 del 2017 al 2023 i Model Y del 2020 al 2023. Tesla té 104 reclamacions sobre aquest problema del cinturó de seguretat, segons mostren els documents de l'NHTSA.

Per part seva, Tesla ha indicat que les notificacions als propietaris s'enviaran per correu abans del 27 de juliol. A més, la companyia ha afirmat que no té coneixement de cap col·lisió, fatalitats o lesions que puguin estar relacionades amb aquest error de seguretat i planeja desplegar una actualització de programari gratuïta per als vehicles afectats al juny.

"Sense cap cost per als clients, els vehicles afectats rebran un remei de programari 'over-the-air' (OTA, per les sigles en anglès), que s'espera que es comenci a desplegar als vehicles afectats el juny del 2024", ha apuntat la companyia en un comunicat. A més, Tesla ha subratllat que "no cal cap acció addicional" per part dels vehicles equipats amb la nova versió de programari.

No és el primer problema d'aquest tipus que Tesla pateix als últims mesos. Al mes d'abril passat, la companyia va retirar a prop de 4.000 dels seus Cybertruck després de descobrir que el pedal de l'accelerador corria risc d'embussar-se, cosa que podria provocar que el vehicle accelerés involuntàriament i augmentés el risc d'accident. A més, el gener passat el fabricant també va cridar a revisió gairebé 200.000 vehicles als EUA perquè la càmera del darrere, que s'activa quan el cotxe va marxa enrere, podia funcionar malament.

Aquesta darrera crida a revisió es produeix quatre mesos després que Tesla retirés més de 2 milions de vehicles perquè l'NHTSA havia dictaminat que alguns llums d'advertiment i les fonts de text d'aquests panells eren massa petits. Així mateix, cal recordar que la companyia va cridar a revisió més de 2 milions de vehicles a finals de l'any passat per problemes relacionats amb el sistema de pilot automàtic Autopilot.

contador