ep archivo   tesla model y
TESLA - Archivo

Qui avisa no és traïdor. Tesla ha complert el que havia promès i ha pujat en 1.000 dòlars el preu del seu Model Y als Estats Units des d'aquest 1 d'abril. Després de conèixer aquesta notícia, la companyia puja amb moderació a la preobertura de Wall Street.

  • 231,26$
  • 10,20%

En concret, aquest SUV elèctric costa ara uns 44.900 dòlars al seu país d'origen, mentre que les versions de llarg abast i de més rendiment arriben a uns preus de 49.990 i 53.490 dòlars sense incentius governamentals.

Cal assenyalar que la companyia havia anunciat al mes de març passat que duria a terme aquestes pujades de preus després de fer una retallada temporal al febrer, mesura que va replicar a Europa i a la Xina. "Aquest és el dilema essencial de la fabricació: les fàbriques necessiten una producció contínua per ser eficients, però la demanda dels consumidors és estacional", va assegurar el conseller delegat, Elon Musk, a la xarxa social X (antiga Twitter).

A les últimes setmanes, el fabricant de vehicles elèctrics també va apujar els preus dels cotxes a Europa al voltant d'uns 2.000 euros. Els mercats van rebre amb pujades aquesta decisió de la companyia, que fa molt de temps que aposta per una política de preus dinàmics.

De vegades, aquestes oscil·lacions de preus responen a una menor producció de vehicles, cosa que Tesla no ha estat aliena el 2024. Des del començament d'any, la companyia ha hagut de suspendre la fabricació de cotxes a la seva gigafactoria d'Alemanya fins a dues vegades: una pels atacs dels rebels hutís al Iemen i una altra com a conseqüència d'un sabotatge elèctric.

La companyia dels Estats Units no està gaudint del millor començament d'any possible. Durant els tres últims mesos, les accions de Tesla han caigut al voltant d'un 30% després d'uns resultats decebedors que no van agradar als analistes. D'altra banda, Musk ha intentat aixecar els ànims del mercat amb l'anunci de la nova generació de Tesla Roadster, la qual podria estar disponible per enviar-lo l'any que ve.

El CEO de Tesla, que va prometre'n una versió renovada el 2017, ha assegurat que "mai no hi haurà un altre cotxe com aquest, si és que se'l pot anomenar cotxe". Així mateix, Musk ha indicat que el disseny serà una col·laboració entre el fabricant de vehicles elèctrics i la seva companyia espacial SpaceX i que es revelarà a finals d'any. Tesla fa anys que treballa en el desenvolupament i la producció del nou Roadster, encara que la companyia ha endarrerit en diverses ocasions la fabricació de l'esportiu a causa de diversos motius, com ara l'escassetat de subministraments global.

Noticias relacionadas

contador