musk dit avoir contacte apple par le passe pour revendre tesla

L'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit a les Carreteres dels Estats Units (NHTSA, per les sigles en anglès) ha obert una investigació formal a Tesla pel seu sistema Autopilot, que permet al cotxe realitzar una sèrie de funcions de forma autònoma, després de relacionar-lo amb 11 accidents en què hi va haver cotxes de la marca elèctrica involucrats. Després d'aquesta notícia, la companyia cau en borsa per sobre del 3%.

  • 217,80$
  • -8,78%

"La majoria dels incidents es van produir al vespre i les escenes de xoc trobades incloïen mesures de control de l'escena com llums de vehicles de primera resposta, bengales, un tauler de fletxes il·luminat i cons de carretera", han declarat les autoritats en un escrit publicat. "Es va confirmar que tots els vehicles subjectes implicats estaven connectats a Autopilot o a Traffic Aware Cruise Control durant l'aproximació als xocs", afegeixen.

L'Autopilot de Tesla ajuda als conductors oblidar-se una mica més de la conducció del vehicle, ja que permet establir una velocitat de creuer adaptativa a l'entorn, fixar una distància de seguretat amb el cotxe de davant, sistemes per evitar la sortida de carril, estacionament automàtic, llegir els senyals de trànsit i connectar-se al GPS per adaptar-se a la situació del trànsit.

S'investiguen 765.000 vehicles Tesla Model I, X, S i 3 d'entre els anys 2014 i 2021, models relacionats amb els 11 xocs que van provocar 17 ferits i una víctima mortal. Des de l'Administració Nacional de Seguretat del Trànsit de Carreteres consideren que poden haver unitats defectuoses i poden ordenar, si es confirma, la seva retirada del mercat.

"Ens alegrem que l'NHTSA reconegui, per fi, la nostra antiga crida a investigar Tesla per posar a la carretera una tecnologia que previsiblement es farà servir de forma indeguda i que està provocant accidents, lesions i morts", ha declarat Jason Levine, director executiu del Centre per a la Seguretat del Automòbil.

El regulador ja va anunciar al juny que ordenaria als fabricants d'automòbils que informessin dels accidents en què estiguessin implicades les tecnologies de conducció automàtica en el termini d'un dia des que es coneguessin els incidents.

Noticias relacionadas

contador